Els venedors del Mercat Central fan un balanç "molt positiu" de la primera setmana d'obres

Guardar

Obres al Mercat Central
Obres al Mercat Central

L'Associació de Venedors del Mercat Central de València ha fet un balanç molt positiu de la primera setmana de les "necessàries" obres de reurbanització de l'entorn i ha ressaltat la "bona coordinació" tant amb les diferents regidories que intervenen en aquestes actuacions --Urbanisme, Comerç, Mobilitat i Policia Local--, a través dels tècnics responsables, com amb Pavasal, l'empresa encarregada de la seua execució.

L'organització ha destacat que els clients "han tingut garantida l'accessibilitat des del primer dia" i han pogut "accedir amb plena normalitat mitjançant els diferents mitjans de transport i entrant per qualsevol de les portes del Mercat, que romandran obertes durant el període en què es desenvolupen les obres", ha assenyalat en un comunicat.

L'associació ha valorat que l'entrada als aparcaments de l'avinguda de l'Oest "està garantida", ja que el tall de trànsit es limita a la Plaça Ciutat de Bruges i "es pot circular sense problemes" per l'avinguda de l'Oest i per l'accés a l'aparcament del Mercat Central, pel Carrer Guillem Sorolla.

La parada de taxis d'aquesta plaça s'ha traslladat uns metres per a situar-se temporalment a l'altura de l'avinguda de l'Oest número 17, a molt pocs metres de l'entrada al Mercat Central per l'Avinguda de l'Oest en l'encreuament amb el Carrer Carabasses, just a l'eixida de l'aparcament. Per això, s'han eliminat les places de moto i la zona de càrrega i descàrrega en aquesta zona.

Les línies de l'EMT que han hagut de modificar part del seu recorregut són la 7, la 27 i la 73 amb desviaments i parades alternatives. Informadors de l'EMT resoldran els dubtes dels ciutadans sobre aquest tema, durant els primers dies, en les parades suprimides.

Així mateix, els clients podran continuar accedint amb bicicleta, si ho desitgen, podent-la aparcar en la planta -1 de l'aparcament de Centre Històric- Mercat Central, ja que s'han eliminat els enganxaments de bicicletes en la Plaça Ciutat de Bruges.

"Gràcies a la fluïdesa de les relacions està sent possible, a més, compatibilitzar l'avanç de les actuacions amb l'activitat habitual de venda d'aquest recinte, garantint el seu desenvolupament amb normalitat", ha ressaltat l'associació.

En aquest sentit, l'Associació de Venedors ha destacat que, a conseqüència de la impossibilitat de fer les tasques de càrrega i descàrrega en la plaça de Ciutat de Bruges, l'Ajuntament, des d'inici de les obres, "ha facilitat que aquestes es realitzen en el soterrani del mateix Mercat, al qual es pot accedir directament des de l'aparcament de Centre Històric- Mercat Central i d'una manera gratuïta, mitjançant identificació de la matrícula dels venedors".

Destacats