Els veïns ja poden sol·licitar les ajudes per a la rehabilitació del Cabanyal-Canyamelar

Guardar

La Junta de Govern ha aprovat les bases que regulen les ajudes per a la rehabilitació i edificació d'habitatges en el Cabanyal-Canyamelar, d'acord amb el conveni per a la Renovació i Regeneració Urbana (ARRU) signat el passat mes de maig entre l'Ajuntament i la Generalitat, i que compta amb ajudes del Ministeri de Foment.

El citat conveni, amb vigència durant els anys 2016-2017, contempla una inversió total de 12.795.000 euros (uns 10,8 millions d'euros per a rehabilitacions i reedificacions, i 2 per a reallotjaments i altres prestacions). El Ministeri de Foment aporta quasi 4.400.000 euros, i la Generalitat 1.245.000 euros, és a dir, un 55% de la quantitat total. I el 45% restant (més de 4,6 milions d'euros) ho assumeixen els particulars, entre els quals es troba el propi Ajuntament, que haurà d’aportar una mica més de dos milions i mig d'euros.

Després de l'aprovació de les bases, els veïns i veïnes ja poden presentar les seues sol·licituds perquè es puguen tramitar les ajudes previstes per a la rehabilitació del barri.

D’esta manera, l’Ajuntament de València “dóna un pas més en el seu compromís amb la rehabilitació del barri del Cabanyal-Canyamelar, que va arrancar a l’inici de la legislatura amb la derogació del PEPRI que pretenia dividir en dos el barri i destruir la trama històrica”, ha apuntat la regidora de Vivenda, María Oliver, qui ha destacat la importància de regenerar els habitatges i edificis del barri. A més estes ajudes pemetran recuperar el patrimoni que l’Ajuntament té al barri.

Per la seua banda, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, el Pla Cabanyal ja té feta una preselecció de les sol·licituds presentades per a facilitar i agilitar la tramitació de les ajudes, amb l'objectiu que puguen rebre-les com més prompte millor i que comencen ja els treballs.

Així mateix, el Consell ha aprovat la suspensió del Pepri del Cabanyal i l'entrada en vigor de les normes urbanístiques, amb el que les llicències per a la rehabilitació s'incrementaran de forma substancial.

D'altra banda, en matèria d'Urbanisme, la Junta de Govern Local també ha aprovat l'adjudicació de les obres d'urbanització i obertura dels carrers de Genaro Lahuerta i Flora, així com la peatonalització de Volta de Rossinyol i execució de zona enjardinada en els Jardins del Real.

 

Destacats