Els veïns i veïnes de València aproven l'actuació de l'Ajuntament en la gestió de la Covid-19

El regidor de Gestió del coneixement, Carlos Galiana, ha presentat els resultats del Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana Octubre 2020, en el qual per primera vegada s'ha preguntat pel model de l'Estat

Guardar

1016 Galiana Infob
1016 Galiana Infob

La ciutadania de València aprova la gestió de la crisi ocasionada per la covid-19 que està realitzant l'Ajuntament, segons es reflecteix en els resultats del Baròmetre Municipal d'Informació Ciutadana del mes d'octubre, que ha presentat este divendres el delegat de Gestió del Coneixement, Carlos Galiana. L'enquesta ha estat dedicada a la situació política i la intenció de vot i, per primera vegada, ha inclòs preguntes sobre el model de l'Estat.

L'enquesta s'ha realitzat sobre una mostra de 1.320 entrevistes entre la ciutadania valenciana (persones empadronades majors de 18 anys). Tal com ha explicat el regidor, la ciutadania ha puntuat amb una mitjana de 8,6 el grau de «satisfacció de viure a la ciutat de València, una nota que no ha variat des de l'inici d'este mandat», ha subratllat Galiana.

En el marc de les circumstàncies derivades de la pandèmia de covid-19, l'enquesta ha volgut conéixer l'impacte de la crisi sobre la valoració de la gestió municipal sobre este tema. Els valencians i valencianes han puntuat amb un 5,2 tant a l'Ajuntament com a la Generalitat en la seua gestió de la crisi, mentre que han atorgat un 4 al Govern de l'Estat en esta qüestió. De fet, també superen la mitjana de 5 tots els servicis municipals, excepte els aparcaments públics (i, en este cas, amb un 4,9, la nota més alta de la sèrie), i els servicis millor valorats són els mercats municipals (nota de 7,5), les biblioteques i museus municipals (7,1) i la recollida de fem (6,9).

El Baròmetre Municipal Octubre 2020 ha estat dedicat a la política i la valoració dels nostres polítics. «Puc dir que el 47,8% valora bé o molt bé el govern municipal, conformat per Compromís i el PSPV», ha subratllat el regidor Galiana, que ha destacat que «tant l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), com la portaveu del PSPV-PSOE i vicealcaldessa, Sandra Gómez, han aprovat en la valoració ciutadana. De fet, Compromís i PSPV serien el primer i segon partit més votats en estos moments», ha afegit. Per contra, segons el Baròmetre Municipal, els tres líders de l'oposició, Partit Popular, Ciutadans i Vox, suspenen en la seua gestió.

A més, ha afegit el regidor, el Govern del Rialto format per Compromís i PSPV «podria repetir la coalició si hui tinguérem eleccions i, a més, Podem podria entrar de nou amb representació a l'Ajuntament».

EL MODEL DE L'ESTAT. MONARQUIA I REPÚBLICA

L'enquesta ha recollit per primera vegada preguntes sobre «un tema candent que és al carrer», ha explicat Carlos Galiana: el model de l'Estat: un 66,8% de les persones enquestades està «d'acord o molt d'acord amb fer un referèndum per a triar el millor model d'Estat per a Espanya». I respecte a quin hauria de ser eixe model, el 38% s'inclinaria per la monarquia i el 44% per la república.

També s'ha requerit l'opinió de les persones enquestades sobre l'evolució que es preveu de la situació política a la ciutat de València, en la Comunitat Valenciana i en l'Estat, així com sobre els aspectes de la gestió política diària que més preocupen a la ciutadania.

Totes les dades poden consultar-se de manera detallada ja en el web de l'Oficina Municipal d'Estadística, en el següent enllaç: https://cutt.ly/gggdtNp

Arxivat a:

Destacats