Els veïns exigeixen el trasllat de la Clínica Virgen del Consuelo: "estem vivint en un hospital"

Els veïns i veïnes de Patraix denuncien constants sorolls i molèsties en compartir el mateix celobert amb l’hospital

Guardar

Captura de pantalla de 2020-12-02 18-43-04
Captura de pantalla de 2020-12-02 18-43-04

Els veïns i veïnes pròxims a la Clínica Virgen del Consuelo, situada al carrer Callosa d'En Sarriá, ja no poden més. "Són molts anys de lluita, una lluita de David contra Goliat, demanant el trasllat de la clínica a un altre espai en el qual urbanísticament puguen desenvolupar la seua activitat sense generar molèsties constants al veïnat", explica Toni Pla, president de l'Associació Veïnal de Patraix. I és que malgrat que, en un primer moment, els tribunals els van donar la raó, el recurs que va interposar el Grup Nisa (antic propietari) els va deixar sense esperança.

"Aquesta clínica va iniciar la seua activitat com a clínica sanatorial i amb una llicència d'activitat com la que pot tindre un quiosc. No obstant això, després de guanyar el recurs, l'Ajuntament de València, liderat llavors pel PP, els va concedir una nova llicència d'obres i activitats dins d'un pati de poma residencial". D'aquesta manera, des de llavors, els veïns i veïnes comparteixen el seu celobert amb l'activitat de l'hospital.

"Hi ha molts veïns que han marxat i altres que estan amb tractament mèdic. Aquesta situació és insostenible. Són constants les obres i reparacions que es duen a terme en un celobert que, en un primer moment, anava a ser una zona verda, però que, actualment, està ocupat per macroinstal·lacions d'aires condicionats, quiròfans i altres elements necessari per al funcionament d'un hospital".

Tal va ser la situació que el veïnat va demanar l'empara del defensor del poble, d'institucions autonòmiques, nacionals i fins i tot europees "per a denunciar una cosa increïble i que no es donava en quasi cap lloc del món: viure dins d'un hospital". Les esperances es van recuperar quan, després d'un debat al ple municipal, es va arribar al compromís no només de traslladar la Clínica Virgen del Consuelo a un altre espai, sinó també de millorar algunes irregularitats amb l'objectiu de conciliar l'activitat de l'hospital amb el descans dels veïns i veïnes.

No obstant això, la indignació s'ha revivat quan, recentment, s'ha anunciat la construcció d'un nou hospital de la companyia Vithas (actual propietari) al Bulevard Sud. "Ens sembla indignant que no es complisca amb els compromisos adquirits fa ja uns quants anys i que, en comptes de traslladar-se la Clínica Virgen del Consuelo a eixe nou espai, es construïsca un nou".

"Hem enviat una carta a l'alcalde de València, a la vicealcaldessa i al servei de llicències perquè frenen aquesta situació". De moment, Joan Ribó, en una entrevista en La Ser, ha mostrat el seu suport als veïns i ha ordenat una inspecció municipal. En aquest sentit, ha explicat que "seria una bona ocasió perquè els departaments més molestos i contaminants es traslladen al nou hospital".

Per part seua, com ha avançat La Ser, des de la companyia Vithas recorden que el Tribunal Superior de Justícia ja els va donar la raó en 2007, però també que compten amb la llicència adequada i que han realitzat millores per a minimitzar l'afecció als veïns. Així i tot, aquest conflicte veïnal ha tornat a reobrir-se.

Arxivat a:

Destacats