Els veïns de Russafa diuen SÍ a la zona taronja

Els veïns podran votar l’aplicació de la zona taronja des del 15 al 30 de setembre

Guardar

zona-naranja
zona-naranja

Que els veïns del barri de Russafa reclamen l'aplicació de la zona taronja en els seus carrers no és un secret. I és que en el procés de participació ciutadana de Pla del Remei – Russafa, una intervenció en matèria de mobilitat, que tenia com a objectiu recopilar totes les propostes veïnals per a millorar la zona, ja es va veure clarament reflectit. Així, en les conclusions presentades, els veïns van expressar el seu desig que la zona blava i l'estacionament lliure passaren a ser zona taronja per a residents, una mesura que, de moment, solament s'ha aplicat en el districte de Ciutat Vella.

Al costat d'aquesta proposta també es considerava la necessitat de crear bandes flexibles per a l'ús de càrrega i descàrrega, parades de veïns, terrasses, policies, etc. En definitiva, una proposta que es podria convertir en una realitat, si aconsegueix el suport d'una gran part dels veïns de l'Eixample. En aquest sentit, Javier Laface del Col·lectiu Russafí, ha explicat a València Extra que 'la implantació de la zona taronja, al costat d'una bona sèrie d'aparcaments per a la càrrega i descàrrega que, al seu torn, podrien ser usats a la nit pels visitants del barri, assegurarien delimitar dues zones ben definides: una d'aparcament per als veïns i una altra per als transportistes i visitants amb estades més curtes'.

La proposta de la implantació d'una zona taronja en les places d'aparcament públic de Russafa s'ha presentat al procés de pressupostos participatius de DecidimVLC 2018. D'aquesta manera, i en tractar-se d'una iniciativa promoguda per la Junta de Districte passarà directament a la fase d'estudi de la viabilitat, sense haver de superar la primera fase de cribatge. Això sí, per a dur-se a terme sí que serà necessari que aconseguisca el suport veïnal en la votació final de Decidim, que se celebrarà del 15 al 30 de setembre.

En la redacció de la proposta, els veïns denuncien el 'dèficit crònic de places d'aparcament públic i privat, acrescut després de la seua completa reurbanització, quan l'ampliació de voreres i xamfrans va reduir les places d'aparcament públic disponible per a residents'. Així mateix, assenyalen que 'no tots els veïns poden desplaçar-se en transport públic per a anar a treballar', la qual cosa suposa que, després, 'dediquen el seu temps a la cerca d'aparcament que, a voltes, no existeix o es troba cada vegada més allunyat dels seus domicilis'.

Com a conseqüència de l'auge que ha experimentat aquest barri en els últims anys, des de la Junta de Districte expliquen en la proposta que 'aquest barri pateix uns elevats nivells de contaminació atmosfèrica i acústica resultant d'un major tràfic rodat, així com per la cerca constant d'aparcament entre veïns i visitants'. Així, d'aprovar-se l'aplicació de la zona taronja, els veïns estan convençuts que suposaria una millora 'en les vies públiques d'un entorn residencial'.

Però, De quina manera es pretén aplicar la zona taronja? Els veïns proposen regular-la mitjançant una targeta solament per a vehicles autoritzats, identificativa del barri, i matrícula del vehicle en qüestió, duent a terme la gestió de les places disponibles amb una aplicació mòbil col·laborativa, gràcies a la qual es facilitarà la localització de les places d'aparcament. Una mesura que ja s'ha adoptat en altres ciutats espanyoles i amb la qual estan convençuts que 'es reduirà la circulació viciada, la contaminació ambiental, al mateix temps que la targeta taronja produirà un efecte dissuasiu sobre l'accés indiscriminat en vehicle privat al nucli històric de Russafa'.

Arxivat a:

Destacats