Els veïnat d'Orriols demana dependències de policia, un pla integral, inspeccions, seguretat i rehabilitació

Guardar

Conflictes veïnals a Orriols
Conflictes veïnals a Orriols

Els veïns del barri valencià d'Orriols reclamen una reguarda de policia i un "pla integral" per a aquesta zona de la capital valenciana, així com "inspeccions, mesures de seguretat, reparacions i rehabilitació d'edificis parcial i/o integral". A més, sol·liciten que el consistori mantinga i intensifique les labors de neteja iniciades i dutes a terme al pati interior d'alguns immobles.

Així ho ha indicat a Europa Press la presidenta de l'Associació de Veïns d'Orriols-Rascanya, Maica Barceiro, que ha ressaltat les "amenaces" i la "intimidació" que com a representant veïnal va patir dilluns passat en el barri per part de persones vinculades a "les màfies" que operen en aquest enclavament. Barceiro ha explicat que ha comunicat el succeït a la policia, a l'Ajuntament i a la Delegació del Govern.

Les reivindicacions dels veïns i entitats d'Orriols en favor de major seguretat i de la convivència en el barri s'han sentit aquest dijous davant la Delegació del Govern, enfront de la qual ciutadans i representants d'associacions s'han concentrat. Barceiro ha comentat que aquest departament s'ha compromés al fet que el seu titular, Gloria Calero, reba a una delegació d'Orriols.

L'Associació de Veïns i Veïnes d'Orriols-Rascanya ha censurat "la total impunitat amb la qual funcionen les màfies" en el barri i ha assegurat que l'"exigència d'una reguarda de policia no era ni és un capritx", al mateix temps que ha exposat que "a qualsevol hora" hi ha punts en els quals es produeixen "situacions perilloses" per als residents.

La presidenta de l'entitat, com també es recull en un escrit de l'associació, ha assegurat que a aquest col·lectiu "cap grup, ni institució li impedirà denunciar el que succeeix i qui són els responsables". "Continuem preguntant-nos a qui li interessa aquesta situació de deterioració i conflicte en el barri", ha afegit.

L'associació reclama un "pla integral" per a Orriols, "inspeccions, mesures de seguretat, reparacions, rehabilitació d'edificis parcial i/o integral". Així, sol·licita "policia de barri, retingues de policia en el barri, control dels pisos 'abandonats' pels bancs" i "mesures econòmiques, socials i laborals que pal·lien la situació familiar i personal per la falta de mitjans econòmics".

"UN PAPER MÉS ACTIU"

L'entitat, que ha agraït el suport de la Federació d'Associacions Veïnals de València a Barceiro després de les "amenaces" rebudes, ha instat l'Ajuntament de València i a la Delegació de Govern a tindre "un paper més actiu en la defensa de la convivència i el bon veïnatge que han de regnar" als carrers d'Orriols.

"No podem estar arraconats i quedar-nos a les nostres cases", ha dit Maica Barceiro, que ha afirmat ha lamentat que els pisos 'okupats' s'usen "per a amagar gent, droga i objectes robats".

El pròxim 1 de febrer està prevista una reunió entre l'Ajuntament i representants veïnals i d'entitats d'Orriols. Respecte a aquesta trobada i les reivindicacions veïnals, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua disposició a continuar treballant per a afrontar els problemes. El primer edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb representants veïnals del barri de la Malva-rosa, preguntat per les peticions d'Orriols.

"QUEDEN PROBLEMES"

"En Orriols s'ha avançat en algunes coses, queden problemes. Estem treballant també amb la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) i algunes altres grans forquetes de pisos per a veure si podem fer una acció conjunta, amb vista a determinades 'okupacions' que són per a la venda" de droga "i per a determinats comportaments que no són gens raonables", ha asseverat.

"Treballarem en aqueixa direcció", ha insistit el responsable municipal, que ha apostat per "mantindre un nivell de pressió" policial "adequat" enfront d'aquestes qüestions.

Arxivat a:

Destacats