Els trams en superfície de la futura L10 de Metrovalencia s'obrin com a zona de passeig

Guardar

Linea_10_obras
Linea_10_obras

Els trams en superfície de la futura Línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de la ciutat de València i el barri de Natzaret, s'obrin com a zona de passeig per a totes les persones que els vulguen utilitzar dins de les diferents franges horàries establides i amb precaució.

Amb aquesta mesura adoptada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'obri, amb caràcter provisional, una nova zona de passeig que compta amb diferents trams ja construïts al llarg de l'avinguda Amado Granell, carrers Antonio Ferrandis, Eduardo Primo Yúfera i al costat del passeig de Les Moreres i el barri de Natzaret.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades, tres subterrànies i cinc en superfície. Així doncs, s'habiliten uns tres quilòmetres de plataforma tramviària ara disponible per a l'ús per als vianants i ciclista.

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les primeres obres d'aquesta infraestructura van començar l'any 2006 i es van paralitzar en 2011 per falta de pressupost després d'invertir al voltant de 200 milions d'euros. El 12 de juny de 2017, es va anunciar que la Generalitat reprendria les obres amb finançament de la Unió Europea.

ACTUACIONS EN LÍNIA 10

Actualment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està executant les obres en el tram subterrani d'aquesta línia que corresponen a la construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani, entre les estacions d'Alacant i Amado Granell, amb un pressupost superior als 25 milions d'euros.

El passat mes de març FGV va iniciar el procés de licitació de la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la línia, uns treballs pressupostats inicialment amb 7,1 milions d'euros i un termini d'execució de 15 mesos, i de les obres d'adequació del tram en superfície, que comprenen l'adequació, urbanització i equipament de les parades i de l'enllumenat del tram ja executat, així com de la construcció dels tallers o depòsits provisionals en Natzaret.

Aquest últim contracte ascendeix a 8 milions d'euros, amb un termini d'execució de 17 mesos.

El passat mes de febrer es van completar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l'altura de l'avinguda Amado Granell i que ha inclòs la construcció de la nova parada d'Hermanos Maristas, amb un pressupost de 3,8 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats