Els Reis d'Orient tornen a València en una cavalcada estàtica plena de música, llums i espectacle

Guardar

Arribada dels Reis d'Orient a la Plaça de Bous de València
Arribada dels Reis d'Orient a la Plaça de Bous de València

Els Reis d'Orient s'han retrobat aquesta nit amb els xiquets valencians en la Plaça de Bous en la primera cavalcada estàtica que s'ha celebrat en la història de València per a garantir totes les mesures de seguretat i que la pandèmia no deslluïsca la nit més màgica de l'any.

Ses Majestats d'Orient, que han sigut rebuts en l'escenari per l'alcalde, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i la Fallera Major infantil de València, han felicitat als més xicotets per la seua responsabilitat en enguany tan "diferent i complicat" i els han assenyalat que són "un exemple" per als més majors.

El primer a arribar ha sigut Melcior en un cotxe descapotable i ha entrat precedit per un grup d'acròbates i amb tota la seua cort de ballarins i músics, amb túniques del seu color blau, una ballarina gegant i focs artificials.

A continuació, ha entrat Gaspar amb el mateix seguici, però aquesta vegada abillats roig, igual que el cotxe amb el qual també ha fet un volt pel cus per a saludar a tots els presents. L'últim ha sigut Baltasar, de verd, i el que ha sigut el més corejat pels xicotets.

El rei Melcior ha assenyalat que encara que no ha sigut fàcil arribar a València no volien deixar de retornar als més xicotets "l'afecte i la il·lusió" que reben cada dia de l'any i els ha recordat que "ara, més que mai, és important cuidar-se uns d'uns altres". Així mateix, els ha demanat "solidaritat" i un record per als xiquets que no tenen tantes coses ni tanta sort i ha recalcat que "el més important és la família i els amics". "Compartir cada dia de l'any amb ells, feu el possible per a donar una vida millor i no perdeu mai el somriure. Prompte tot tornarà a la normalitat", els ha animat.

De la mateixa manera, el rei Gaspar ha mostrat la seua alegria per ajuntar-se en enguany que està sent "tot diferent" en aquesta Plaça de Bous, que hauria de canviar de nom per 'Plaça de la màgia', Plaça de la infància' o 'Plaça de l'amor als animals'. Així mateix, ha exhortat als menors a "no fer mal a ningú i a cuidar del nostre planeta i a tots els que ho habiten" i com a premi a la seua generositat i responsabilitat els ha garantit que no descansaran aquesta nit fins a haver lliurat tots els regals demanats en les cartes.

Finalment, el rei Baltasar ha assenyalat que aquesta trobada tan diferent, en el qual no és possible gaudir dels vostres besos i abraçades, segueix sent "molt especial" per la il·lusió amb la qual se'ls han rebut i s'ha mostrat segur que "cadascun de vosaltres donareu el millor perquè l'any que ve ens vegem amb més entusiasme".

Després dels discursos, els reis han fet un volt en els seus cotxes per tota la plaça per a acomiadar-se dels 5.000 assistents permesos per aforament --les entrades s'han esgotat en una hora--, als qui en l'entrada ha lliurat una corona del color que representava a cada rei mag. A més, entre cadascuna de les famílies hi havia un seient de distància de seguretat i era obligatori l'ús de mascaretes en tot moment.

Així mateix, les persones majors de 12 anys havien de portar el seu passaport de vacunació accedir al recinte i no estava permés el consum de begudes o menjar a l'interior, per a evitar que ningú es lleve la mascareta. Tampoc hi ha hagut repartiment de caramels en l'espectacle, que ha pogut també seguir-se de forma telemàtica.

Però la il·lusió i els aplaudiments s'han viscut durant tot el muntatge, que ha tingut una durada de més de tres hores, i que ha comptat amb la intervenció de 16 companyies d'ambientació, quatre agrupacions musicals i una colla de 'dolçainers'. En total l'acte s'ha dividit en 12 seccions. Una de les novetats ha sigut Perseida, l'astrònoma real, un nou personatge narratiu que s'uneix al patge Miquel, la missatgera Caterina, el senyor Carbó, i Dolça, la caramel·lera real.

MÚSICA I LLUMS

L'obertura de portes de la Plaça de Bous ha sigut les 17.30 hores. A les 17.45 se celebrava un primer concert del grup Nànets Band Rock!, mentre que a les 18.30 hores començava el segon concert de la vesprada, un espectacle protagonitzat per Pop&Corn!.

A les 18.50 les llums per a donar pas a l'acte propi de la cavalcada s'han apagat i els pares, mares i xiquets i xiquetes han encés les llanternes per a il·luminar mentre tocava la banda. Als costats de l'escenari, s'han decorat amb figures de dos peixos, dues meduses, un unicorn, un ànec i un llibre dels Reis d'Orient.

Els pares han destacat que aquesta opció ha sigut "un encert" perquè ha permés als més xicotets gaudir amb els Reis d'Orient pese a no poder celebrar el format original, encara que han lamentat que per les restriccions sanitàries molts xiquets no hagen pogut assistir.

Així mateix, han destacat la seguretat amb què s'ha celebrat l'espectacle excepte alguna xicoteta aglomeració en les portes d'accés. Per la seua banda, tots els xicotets han coincidit sense dubtar que el que més els ha agradat ha sigut l'entrada dels Reis d'Orient.

Arxivat a:

Destacats