Els professors associats de la Universitat de València desconvoquen la vaga

La plataforma d’afectats reivindica al Rectorat i a la Conselleria d’Educació millors condicions de treball, més drets i trencar amb la precarització

Guardar

31285667_1631534146961047_113049796998070272_n
31285667_1631534146961047_113049796998070272_n

"Tot el món és aparentment sensible però ningú ens dóna una solució". Aquest és el motiu que ha conduït a la Plataforma de PDI (Professorat Docent i Investigador) Associat de la Universitat de València (UV) a convocar una nova vaga hui, demà i el 28 i 29 de novembre, tal com ha anunciat el seu portaveu, Vicent Monroig. No obstant això, els professors de moment han optat per desconvocar la vaga a l'espera d'un canvi significatiu.

El professor associat assegura que el col·lectiu està pitjor perquè "no s'ha acomplit amb els compromisos que la UV i la Conselleria d'Educació van anunciar en la vaga indefinida" que van fer des de febrer fins a finals de març. Així, Monroig recorda que la principal demanda és aconseguir unes millors condicions de treball que es traduirien en una estabilització de les figures més precàries perquè puguen promocionar-se, a més d'una equiparació a la figura de la resta de professors universitaris.

D'altra banda, des de la plataforma reclamen uns horaris "que no canvien d'un any a altre" ni dificulten la conciliació amb altres treballs, ja que moltes d'aquestes persones compaginen la seua tasca docent amb la seua professió en altres espais. En aquest sentit, altra de les reivindicacions és que puguen mantindre les assignatures en què estan especialitzats.

A més, demanen a ambdues institucions que allarguen la duració dels seus contractes fins als tres anys per a poder exercir com a investigadors principals d'un projecte, així com que tinguen drets polítics per a poder ocupar càrrecs en els departaments i prendre decisions. "La resposta que ens dóna la UV és que no li consten aquests fets", explica Monroig.

"La nostra és una situació de precarietat laboral que no és justa. Cobrem 5 euros per hora de treball i no es paga el temps de preparació de les classes ni de correccions, ni tampoc tenim els mateixos drets que la resta de professors", denuncia el portaveu. A més, afegeix: "Hi ha comissions tècniques que estudien el nostre cas i des de fa dos o tres anys ens reunim amb els rectors, però no actuen. Som l'única comunitat autònoma sense conveni col·lectiu de professorat associat".

Així mateix, Vicent Monroig, en nom de la resta de persones afectades, ha anunciat que s'ha signat un acord amb la plataforma estatal per a tornar a convocar una vaga indefinida en el segon quadrimestre (a partir de gener) si la UV i la conselleria continuen "ignorant-los".

Destacats