Els primers habitatges públics sostenibles, finançats per la Generalitat, es construiran al barri de Tendetes

"Es tracta dels primers habitatges públics de construcció nova després de més de deu anys"

Guardar

ribo-y-dalmau
ribo-y-dalmau

El conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, juntament amb l'alcalde de València, Joan Ribó, han presentat, aquest matí, el projecte pilot de construcció d'habitatge públic amb criteris innovadors i de sostenibilitat econòmica i mediambiental. En aquest sentit, Ribó ha explicat que aquest projecte "encaixa perfectament en el model de ciutat que volem construir, més habitable i amb un major nombre d'habitatge públic".

L'alcalde ha avançat que aquest projecte es durà a terme mitjançant un concurs en el qual les empreses presentaran els seus projectes, i en el qual es tindran en compte una sèrie de paràmetres com l'habitabilitat, la sostenibilitat, l'ús d'energies renovables, economia circular, etc. "L'objectiu no és només que cada vegada hi haja més habitatge públic, sinó de major qualitat i, sobretot, que seguisca el camí d'una València més amigable i sostenible en tots els nivells, és a dir, en el mediambiental, però també en el social que és fonamental".

Tendetes serà el barri en el qual s'edificarà la primera construcció d'habitatge públic amb criteris innovadors i de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental. Aquest edifici de sis altures, que augmentarà el parc públic d'habitatge de València, s'alçarà al solar del carrer Joaquín Ballester - de quasi 300 metres quadrats - mitjançant un concurs de projectes. Es tracta d'una prova pilot que ha sigut impulsada per la Generalitat per a aconseguir la transformació de l'entorn urbà construït i per a la qual ha realitzat una inversió de 2.300.000 euros. Aquests nous habitatges públics també es construiran a Castelló i Alcoi.

"Es tracta dels primers habitatges públics de construcció nova després de més de deu anys. Ara, iniciem el procés perquè, en el menor temps possible, es puga començar a construir aquests habitatges que seran sostenibles, biohabitables i amb arquitectura bioclimàtica", ha explicat el conseller Rubén Martínez Dalmau.

D'aquesta manera, "un jurat expert serà l'encarregat de seleccionar el projecte que millor s'adapte a les necessitats actuals de sostenibilitat i biohabitabilitat per a dur a terme la transició energètica que estem impulsant per a la Comunitat Valenciana". La construcció està dirigida per la Direcció General d'Innovació Ecològica.

Destacats