Els MIR segueixen sense reconéixer el Fòrum Autonòmic i reclamen que les negociacions siguen amb el Comité de Vaga

Guardar

mir-huelga
mir-huelga

Els MIR de la Comunitat Valenciana s'han reafirmat aquest divendres en la seua decisió de no reconéixer al Fòrum Autonòmic, en el qual estan representats els sindicats, i reclamen que és el Comité de Vaga, format pel personal directament afectat, "amb qui s'ha de negociar" per a arribar a acords que porten a desconvocar la vaga, que es manté des de fa cinc setmanes.

Segons ha subratllat en un comunicat l'Associació MIR España en la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, va afirmar a principis de setmana la seua voluntat negociadora amb el col·lectiu però ha criticat que "segueixen sense posar-se en contacte amb els MIR per a una reunió oficial vinculant".

Els MIR valencians porten en vaga des del 21 de juliol, més de cinc setmanes, després d'una "única reunió oficial" en la qual el personal de Conselleria "es va limitar a negar-se a arribar a acords i es va conformar un Fòrum Autonòmic per a negociar les seues condicions laborals però amb els sindicats com a únics membres d'aquest espai", han criticat des del col·lectiu.

L'associació segueix sense reconéixer la capacitat negociadora del fòrum i reivindica que siga el Comité de Vaga MIR l'encarregat mentre dure la convocatòria d'atur laboral.

"És el que ha succeït a Madrid, on la vaga ha acabat amb un acord de mínims, donada la necessitat que tenen els hospitals d'aquest personal laboral davant l'augment de casos Covid-19", han assegurat, alhora que han remarcat que són "personal molt necessari per al funcionament de la Sanitat".

En aquesta línia, els membres del Comité es pregunten que si hi ha voluntat de diàleg "per què no es convoca una reunió amb el Comité de Vaga per a desbloquejar aquesta situació". "Espera que desconvoquem sense res tangible?", ha declarat Ana Rosa, membre del Comité.

"Estem farts del partit de tennis que existeix amb les competències, tenen capacitat per a millorar moltes coses, la qual cosa no tenen és voluntat de fer-ho, perquè quan aproven mesures que ens afecten, a vegades per a pitjor, no ens tenen en compte", han manifestat des del Comité.

Quant a la carta enviada al president de la Generalitat, Ximo Puig, on els residents li demanaven que desbloquejara la situació tal com va fer la seua homòloga madrilenya, el Comité de Vaga ha rebut com a resposta que és Conselleria a qui correspon "establir el marc de negociació i estan convençuts que així es produirà".

Entre les seues reivindicacions figuren la de descansar els dilluns després d'una guàrdia de dissabte per a no encadenar dues setmanes consecutives de treball; generar lliurança per les guàrdies de 24 hores de festius, i un màxim de cinc guàrdies obligatòries al mes.

A més reclamen, millores a nivell formatiu, com augmentar els dies per a formació en cursos o congressos, assegurar la supervisió real i efectiva dels residents, sobretot els de primer any, i sempre per metges especialistes; millores socials com reconéixer l'hora de conciliació familiar i millores retributives com el pagament de les dietes de restauració, que van ser retirades fa ja més d'un any.

També millores en el sou base (uns set euros l'hora durant el primer any) i en l'hora de guàrdia (uns 11 euros nets el primer any) d'acord amb la responsabilitat que tenen en el seu acompliment laboral.

Destacats