Els horts urbans de Benimaclet, pulmons verds per al barri

Aquests horts són gestionats per l’Associació Veïnal de Benimaclet

Guardar

huertos-urbanos-benimaclet
huertos-urbanos-benimaclet

Fa ja uns anys, l'Associació de Veïns de Benimaclet va impulsar un dels projectes més verds i sostenibles per al barri. I és després d'un gran treball i esforç per part de l'associació, que es va perllongar en el temps a causa de la titularitat del terreny, finalment, van poder tirar avant els horts urbans. Un pulmó per a aquest barri valencià, que ha recuperat no solament el treball agrícola, sinó també l'essència de la nostra terra.

Aquest terreny, que estava destinat, al principi, a albergar un parc públic, es va abandonar durant més de quinze anys per part de l'anterior Govern valencià. No obstant això, i gràcies a la constància d'aquesta associació veïnal, s'ha pogut recuperar per a destinar-ho a una pràctica que potencia el consum de productes de l'horta valenciana i que, a més, contribueix a la millora del medi ambient.

L'any passat, l'Ajuntament de València es va sumar a aquesta iniciativa, i va elaborar una ordenança amb l'objectiu de regular la gestió i els usos dels horts urbans municipals. Es tractava de la primera normativa que es feia sobre aquest tema en la nostra ciutat, amb l'objectiu de cedir la gestió als ciutadans, mentre s'impulsava una alternativa d'oci molt més saludable.

Actualment, els horts urbans de Benimaclet i La Torre són els únics de la ciutat que no depenen de l'Ajuntament, encara que bé és cert que existeixen llistes d'espera de veïns que també volen unir-se a aquest gran projecte. Per la seua banda, des del Consistori, a més de gestionar els horts de Malilla i Sant Marcel·lí, també es preveu crear més espais verds com aquests en Patraix per a contribuir a la sostenibilitat de València.

Arxivat a:

Destacats