Els horts ecològics, una forma de vida

La preocupació per portar una vida saludable i els beneficis que t'aporta el cultiu ecològic han convertit esta pràctica en tendència

Guardar

15431350627_435711a3a0_o
15431350627_435711a3a0_o

La contaminació, els efectes del canvi climàtic i, sobretot, la consciència que la població ha pres sobre com portar una vida saludable ha generat que els horts ecològics siguen una alternativa molt favorable per a cuidar la nostra alimentació. Però també, s'han refermat com una nova forma de vida.

Hugo Riquelme Hugo Riquelme

En este sentit, no és res estrany que, cada vegada més, els horts urbans ecològics proliferen en la nostra ciutat. Però, En què consisteixen? En este tipus d'horts, que es poden crear tant en taules de cultiu com en tests, es planten, de manera sostenible, diferents hortalisses o plantes aromàtiques, utilitzant tècniques agroecològiques, perquè la producció dels nostres cultius siga natural cent per cent, podent gaudir del seu sabor, però també de totes les vitamines i minerals d'estos aliments.

No obstant això, cultivar un hort ecològic també té una altra sèrie de beneficis tan mediambientals, ja que redueix l'impacte i l'empremta ecològica, com a personals. Els aficionats a esta pràctica asseguren que constitueixen una via de fuga per a eliminar l'estrés, estimular els sentits i sentir-se més actiu mentalment.

Tomás García Tomás García

Per este motiu, a València Extra, t'oferim diferents espais on poder tastar o desenvolupar la teua passió pel menjar ecològic, si no tens un lloc apropiat per a fer-ho.

En 'Huertos Urbanos Ecológicos Valencia', ubicat a Alcàsser (a 10 quilòmetres de València) , aposten per un cultiu lliure de tòxics de manera artesanal. Per això, lloguen parcel·les des de 40m2 per al cultiu ecològic nacional i internacional, i compten amb el Certificat del Comité d'Agricultura Ecològica (CAECV) .

D'altra banda, a Alfafar, també trobaràs 'Microhuertos Valencia'. Un grup d'emprenedors que plantegen l'agricultura com una nova forma d'entreteniment. Des de 20 euros al mes, aproximadament, disposaràs d'una parcel·la amb tot el que és necessari per a començar a cultivar, com llavors o abonament. Així mateix, ofereixen la possibilitat de cultivar i cuidar les parcel·les d'aquells agricultors que no disposen de molt de temps, però que sí vulguen gaudir d'aliments naturals.

I en esta mateixa línia, es troba 'Huertos Alboraia'. Amb horts des de 50 m² i unes instal·lacions de luxe, com per exemple zona de compostatge per a aprofitar els residus del nostre hort, zona de pícnic per a gaudir d'un descans acompanyat de familiars o amics, o zona de paeller i sanitaris, t'asseguren una assistència tècnica 100%, reg a la carta, així com diferents cursos al llarg de l'any perquè amplies els teus coneixements.

Destacats