Els gimnasos confien a obrir dilluns que ve: "Amb les dades actuals, és una desproporció mantindre'ls tancats"

Guardar

interior gimnasio
interior gimnasio

Representants del sector de l'activitat física i de la Generalitat han mantingut aquest dimarts una nova reunió sobre les restriccions contra el coronavirus, després de la qual el delegat de la Federació d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives, Juan Carlos Gómez-Pantoja, s'ha mostrat "molt optimista" amb què les instal·lacions esportives baix sostre i els gimnasos puguen obrir dilluns que ve.

Gómez-Pantoja ha indicat que, durant aquesta reunió de treball, els responsables de l'administració s'han mostrat "molt receptius" amb les peticions d'obertura del sector. "Amb les dades actuals de la Comunitat Valenciana, considerem una desproporció mantindre els centres esportius tancats", ha subratllat en declaracions a Europa Press.

"Som optimistes i esperem que dilluns que ve puguem obrir les nostres instal·lacions", això sí, amb "restriccions d'aforament i alguna limitació", ha expressat Gómez-Pantoja al final de la reunió.

La patronal ha mostrat a l'administració una taula amb les restriccions en vigor en cada comunitat respecte als centres esportius i han insistit que la Comunitat Valenciana és l'única que els manté tancats.

"Els hem dit que ens semblava una postura molt dura, la considerem desproporcionada", ha defensat Gómez-Pantoja, abans de ressaltar els protocols de seguretat de les instal·lacions, en les quals es controlen els accessos: "Sabem a quina hora entra i ix algú i qui va a cada classe, amb quantes persones es relaciona. Sabem, si hi haguera infecció, detectar-la i de seguida tallar el focus".

Els empresaris d'instal·lacions esportives s'han mostrat partidaris de l'obligatorietat de les màscares dins de les instal·lacions i durant la pràctica esport, si bé han traslladat a la Generalitat que és "determinant" que es permeta l'ús de vestuaris i de les dutxes, sempre que aquestes siguen individualitzades. "Li hem posat la comparació que no deixar dutxes és com anar a restaurants i poder menjar però no beure", ha precisat Gómez-Pantoja.

El representant dels centres esportius han indicat que des de l'administració han insistit a abordar la flexibilització de restriccions "amb tranquil·litat" i "anar a poc a poc".

Gómez-Pantoja ha insistit en les conseqüències per a la salut "mental i física" que pot implicar la falta d'exercici físic. "Molts estudis diuen que per un euro gastat pels nostres clients. el sistema sanitari i farmacèutic d'estalvia tres. Quina millor política que incentivar la pràctica d'exercici físic per a millorar la salut de la població?", ha agregat.

En la reunió també ha participat la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, que ha demanat oficialment a la Generalitat Valenciana poder reprendre totes les competicions territorials de futbol i futbol sala a partir del pròxim dilluns 15 de març.

A més, hi ha un 50% d'aforament en les instal·lacions esportives, "tal com s'ha permés en cinemes i teatres durant el pic més alt de la pandèmia", i un aforament màxim del 20% en estadis de més de 8.000 espectadors.

La federació ha insistit que "el futbol no incideix en l'índex de contagis en la Comunitat Valenciana, tal com ha quedat demostrat amb dades durant les diferents fases de la pandèmia", i en què la incidència acumulada està a nivells de juliol, "abans fins i tot de començar la pretemporada".

Ha denunciat la "discriminació de l'esport en la Generalitat Valenciana" i ha instat a la Generalitat que "tinga en compte la declaració de l'esport com a activitat essencial que va fer el Congrés dels Diputats".

Ha incidit en "la necessitat que el públic entre a les instal·lacions perquè estiga molt millor controlat i perquè no es repetisquen les imatges de familiars apinyats en les tanques dels poliesportius".

Destacats