'Els dissabtes a l'horta' revitalitza els horts urbans de Sociòpolis

Guardar

huertos sociopolis
huertos sociopolis

Difondre les possibilitats de l'agricultura ecològica urbana entre la ciutadania i donar a conéixer més àmpliament l'existència de la xarxa d'horts municipals són els objectius dels Dissabtes a L'Horta de Sociòpolis que comencen hui a la pedania valenciana de la Torre. El Consell Agrari Municipal, amb la col·laboració d'organitzacions com Sembra Saó, Llauradors Solidaris o Por Tí, Mujer, a més de l'EMT, oferirà durant el primer trimestre de l'any xarrades i tallers d'introducció al cultiu d'horts urbans.

La regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha subratllat que amb aquesta iniciativa es pretén "valorar la tasca dels llauradors i iniciar en les pràctiques de l'agricultura urbana als ciutadans interessats. Els tallers estan organitzats per associacions relacionades amb l'agricultura i comptaran també amb un vessant formatiu i solidària".

Les activitats començaran a les deu del matí, amb l'obertura de taules d'intercanvi de llavors i productes del camp. A les deu i mitja, representants de Llauradors Solidaris oferiran una xarrada sobre l'agricultura ecològica aplicada en els horts urbans. Posteriorment, el grup Sembra Saó ha organitzat dos tallers: una sobre planificació de cultius hortícoles de primavera-estiu i un altre orientat als més xicotets on s'ensenyarà la sembra de la creïlla.

Els Dissabtes a l'Horta de Sociòpolis es repetiran els últims dissabtes de cada mes. Fins a març està previst oferir a totes les persones interessades cursets d'introducció a l'agricultura ecològica i de maneig de plagues de forma sostenible, així com tallers sobre adobs ecològics i la creació d'horts verticals.

Destacats