Els clics protagonitzaran una Exposició del Ninot de carrer i solidària amb les famílies de xiquets malalts

Guardar

clicks fallas
clicks fallas

L'artista Patufalla --que en els últims temps ha omplit els carrers de València de clics de Playmobil-- tornarà a utilitzar els populars ninots en aquesta ocasió per a protagonitzar una peculiar 'Exposició del Ninot' en aquest segon any sense celebracions falleres.

A més, la iniciativa tindrà un caràcter solidari, ja que servirà per a recaptar fons a benefici de la Casa Ronald McDonald.

Així, l'autor planteja una exposició de 'Ninots de Carrer' amb els famosos clics de Playmobil, personatges que han il·lustrat els carrers de la ciutat de València des de fa uns quants mesos.

La proposta naix de Patufalla, artista multidisciplinari i amant de les Falles, qui iniciarà el dia 1 de març el seu particular homenatge les festes. "Rescatant el joc que vaig començar durant la pandèmia d'il·lustrar les plaques dels carrers de València amb els clics, se'm va ocórrer que aquestes plaques podrien ser intervingudes en col·laboració amb artistes, amics i creadors de diversa índole, per a rendir tribut a la festa valenciana més internacional", explica l'artista.

D'aquesta manera, durant 15 dies, Patufalla instal·larà diàriament una d'aquestes plaques en alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. "La idea era que romangueren al carrer, com les mateixes falles, però la sostracció i el vandalisme amb les meues anteriors intervencions em van fer pensar en un sistema alternatiu que salvaguardara aquestes xicotetes peces", detalla.

La solució, auguren des de la Casa Ronald McDonald de València, "encantarà tant a amants del street art com de les Falles, perquè cadascuna de les plaques eixiran a la venda amb finalitats solidàries". L'import final de cada placa, 50 euros, es destinarà íntegrament al manteniment de les instal·lacions de la casa que allotja a famílies amb xiquets malalts.

La Casa Ronald de València és un dels quatre espais que la Fundació Infantil Ronald McDonald posseeix a Espanya. En ella s'allotgen famílies que s'han hagut de desplaçar perquè els seus fills o filles reben tractament mèdic hospitalari. Des de la seua inauguració l'any 2013, la Casa Ronald de València ha allotjat a més de 1.300 famílies, el 85% provinents de la mateixa Comunitat Valenciana.

"La Casa els proporciona un triple suport a les famílies: d'una banda econòmic, perquè la seua estada és completament gratuïta, estiguen el temps que estiguen. També psicològic perquè saben que tenen un espai prop de l'Hospital La Fe que els acollirà el temps que siga necessari perquè el seu fill o filla, sane. I finalment també logístic, perquè estem molt prop de l'Hospital, la qual cosa suposa un grandíssim avantatge en el dia a dia", afirma, en un comunicat, la gerent de la Casa Ronald de València, Ana Belén Díaz.

"El món faller s'ha bolcat sempre amb les nostres famílies i amb la nostra Casa. Fins i tot en aquests anys tan complicats per als fallers i falleres, com han sigut aquests dos últims, han estat donant-nos suport amb multitud d'activitats per les quals no podem estar més que agraïdes", afig.

Per a l''Exposició del Ninot de Carrer', Patufalla ha comptat amb d'un ventall molt ampli de col·laboradors que han aportat diferents punts de vista; des de creadors relacionats directament amb el món de les falles, fins a artistes forans que han valorat eixa creativitat inherent a tota la producció fallera.

"UNA COL·LABORACIÓ MOLT ESPECIAL"

A partir del dia 1 de març, els carrers de València recolliran les plaques eixides de la imaginació de Raúl Basaltar, Verónica Chumillas, Víctor Calero, Raquel Casa, Iván Esbrí, Raúl Frankextrude, Pau Vicente Melonxapo, Òscar Villada, Nacho Burgos, Rafa Ferrando, Roberto Martí, Vicente Domínguez, Toni Galmes, a més de l'impulsor d'aquesta iniciativa, Patufalla, i d'una col·laboració molt especial: Álex Domínguez de tan sols 7 anys.

"Álex és el futur de la festa, la seua presència en aquesta exposició ens dona a tots esperances i ganes de treballar per les falles", recalquen els impulsors del projecte.

Les plaques de l'exposició de ninots de carrer podran adquirir-se per 50 euros en la mateixa Casa Ronald McDonald a partir del dia 16 de març trucant al telèfon 96 374 52 02.

Destacats