Els centres educatius valencians lideren les ajudes europees a projectes educatius amb 866.000

Guardar

EDU_Los_centros_educativos_valencianos
EDU_Los_centros_educativos_valencianos

Els projectes dels centres valencians d'Infantil, Primària, Secundària i Formació de Persones Adultes han aconseguit el finançament més alt en la convocatòria d'ajudes Erasmus Plus 2016 de la Comissió Europea, dirigida a donar suport a docents i personal per a la participació en cursos estructurats o esdeveniments formatius a l'estranger i per a observació de docència.

Es tracta d'un fet històric, ja que els centres valencians han desplaçat els andalusos de la primera posició estatal que, degut al volum de població i al nombre de centres, havien liderat fins ara les ajudes europees a projectes educatius.

El finançament obtingut pels projectes valencians en la convocatòria d'enguany ha arribat a la xifra de 866.697 que suposa un augment d'un 37 % respecte als 638.583 obtinguts en la convocatòria de 2015. A més, en aquesta convocatòria s'han situat segons pel que fa a número de projectes presentats, amb 66.

Les dades s'han fet públiques en el transcurs d'una jornada celebrada hui a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en què s'ha informat als centres sobre la gestió d'aquestos projectes aprovats dins la convocatòria Erasmus Plus 2016 K1, corresponent al sector escolar.

Entre d'altres aspectes a la jornada s'ha tractat la implementació dels projectes i les eines per a realitzar l'avaluació i control. Així mateix, els responsables han pogut resoldre diferents dubtes sobre la gestió dels projectes.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, àrea encarregada de gestionar aquest programa europeu, ha lliurat diplomes als centres i ha mostrat el seu reconeixement "per la implicació a l'hora de portar endavant els projectes europeus que són clau per a millorar la qualitat educativa en l'actual context d'infrafinançament que patim els valencians i les valencianes".

Trenzano ha afegit que "l'èxit és fruit d'un esforç conjunt que també ha estat possible gràcies a les diverses jornades de difusió que la Conselleria ha llançat per tal d'explicar la convocatòria als docents i també gràcies a la tasca d'assessorament continu als centres".

Arxivat a:

Destacats