Els carrils bici guanyen per golejada en els pressupostos de DecidimVLC

Diferents districtes han sol·licitat la creació o modificació de carrils bici

Guardar

carril-bici
carril-bici

Ja s'han donat a conéixer els resultats finals del procés participatiu de DecidimVLC. En aquesta ocasió, el pressupost participatiu s'havia incrementat de set a vuit milions d'euros, que s'han repartit entre els 19 districtes urbans a través de projectes destinats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, però també a crear una ciutat molt més amigable i sostenible. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fàbregas, assenyalava que "DecidimVLC ha vingut per a quedar-se i, cada any, treballarem per a millorar aquest procés perquè tots els valencians i valencianes puguen participar en la construcció d'una nova ciutat".

La construcció de nous carrils bici tornen a ser una de les propostes més votades per la ciutadania. Tant és així que diferents barris valencians, com Patraix, Jesús o Campanar, comptaran amb nous carrils bici que contribuiran a seguir ampliant eixe anell ciclista que, any rere any, guanya més adeptes.

D'aquesta manera, els nous carrils bici, que s'impulsaran amb els pressupostos municipals de 2019, seran, d'una banda, el del carrer Jesús, que ha aconseguit 293 vots, i comptarà amb un pressupost de 120.000 euros, però també, en eixe mateix districte, s'ha aprovat el reasfaltat del carril bici entre el carrer Uruguai i Roís de Corella, que es trobava en molt mal estat.

Així mateix, Patraix també ha aconseguit un carril bici en l'avinguda Tres Creus en la intersecció amb el carrer Tres Forques, que disposarà d'un pressupost de 25.000 euros, igual que el districte de Campanar que, amb un total de 277 vots, s'ha aprovat el carril bici i zones verdes en les avingudes General Avilés i Maestro Rodrigo amb un pressupost de 297.641 euros.

No obstant això, la petició dels carrils bici no es concentren solament en aquests tres districtes. En aquest sentit, el Pla del Real tindrà un carril bici per l'avinguda Cardenal Benlloch, que ha aconseguit 288 vots. Finalment, també s'ha optat per proposar millores i canvis en els carrils bici ja existents. Així, Poblats Marítims ha sol·licitat la rehabilitació i el canvi de recorregut del carril bici pel Passeig Marítim (270 vots), mentre que Rascanya ha proposat una modificació del carril bici Ronda Nord (364 vots).

Ara, tal com ha explicat Neus Fàbregas, "caldrà esperar al fet que s'aproven els pressupostos de 2019 per a començar a tramitar tots aquests projectes, ja que, gràcies a les modificacions que vam realitzar en el procés, cada regidoria ja comptarà amb els seus respectius projectes per a agilitar la seua execució".

Destacats