Els àngels de la Catedral, protagonistes del tapís floral per al Corpus

Guardar

tapiz-corpus-2018
tapiz-corpus-2018

Aquest divendres, dia 1 de juny, amb motiu de la festivitat del Corpus, l'Ajuntament de València instal·larà a la façana de la Basílica un tapís floral que presidirà la celebració a la plaça de la Mare de Déu. Un equip conformat per 30 persones treballarà en la construcció del tapís amb un total de 190 quilos de flors, entre les quals hi haurà sanguinàries, espígol, ciprer, aspretes, hibisc i pètals de gira-sol.

L'element central del tapís, contractat mitjançant un procediment negociat sense publicitat, representa enguany dos dels àngels músics que hi ha en la volta de la capella major de la Seu de València. Els àngels músics van ser obra dels pintors italians Francesco Pagano i Paolo de San Leocadio, natural de Reggio, en Llombardia, per encàrrec de Roderic de Borja (qui seria després el papa Alexandre VI) l'any 1472. A banda, la imatge del Sant Calze figurarà en la part central del tapís en volum, totalment revestit i realitzat en flor natural fresca.

D'altra banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, també ha destacat que «dins del procés continu de posada a punt i actualització dels elements de la processó del Corpus, enguany l'Ajuntament ha adquirit sis perruques per renovar les que porten els cirialots, que estaven molt deteriorades, gràcies al crin de cavall proporcionat per l'Associació d'Amics del Corpus».

corpus

Arxivat a:

Destacats