Elisa Valia atribueix a " un error humà " l'incident reactiu a la planta potabilitzadora La Presa de Manises

La resposable de l'EMSHI ha explicat els motius del desallotjament de més d'un centenar de persones als voltants de la Presa

Guardar

La presidenta de l'EMSHI, Elisa Valia, a Manises
La presidenta de l'EMSHI, Elisa Valia, a Manises

Més de cent persones van haver de ser evacuades ahir de les seues cases després d'un incident amb un reactiu en la planta potabilitzadora La Presa, situada en el terme municipal de Manises. La responsable de la infraestructura, la presidenta del EMSHI (Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics) ha explicat els motius pels quals va tindre lloc aquest succés. Segons explica, es deu "a un error humà", ja que un treballador va introduir un reactiu en un depòsit diferent al que tocava.

"En la planta hi ha una zona de magatzematge diferent a la de l'aigua potable diferent al depòsit de l'aigua potable, per això no ha afectat el subministrament d'aigua potable. En aquesta zona de magatzematge hi ha una espècie de depòsits on posem els reactius que s'utilitzen a cada moment i per un error humà es va procedir a descarregar un dels reactius en un depòsit on ja hi havia un reactiu", ha detallat Valia.

"Al final nosaltres no podem evitar les fallades humanes, però l'important és comptar amb protocols perquè quan passen aquestes coses puguem estar preparats per al que puga passar. I en aqueix sentit va funcionar perfectament. En menys de dotze hores teníem controlada aquesta situació", ha seguit la responsable.

La presidenta de l'EMSHI ha agraït l'actuació de tots els cossos implicats en les actuacions que van començar ahir al voltant de les 17 hores a causa d'un avís al servei d'emergències 112 de la Generalitat. En produir-se la mescla entre un reactiu i un altre va tindre lloc una reacció química inestable, alguna cosa que "genera incertesa quan ocorre".

Per això, es va procedir a desallotjar dels seus habitatges als veïns i veïnes de les proximitats a la planta potabilitzadora de la Presa "de forma molt preventiva per a garantir la seua seguretat". Aquesta evacuació es va desenvolupar "de forma molt relaxada" atés que es va avisar amb antelació als residents.

Algunes persones es van anar a passar la nit a domicilis de familiars o amics, mentre que unes altres van ser portades al Trinquet del municipi, 25 persones concretament. L'incident es va donar per finalitzat a les quatre de la matinada i les persones van poder tornar a les seues cases a partir de les 8 hores.

 

 

Arxivat a: