Les eleccions generals forcen un canvi de data en les preseleccions falleres 2024

Les preseleccions de les Falles de València 2024 canviaran la data prevista per les eleccions

Guardar

Preseleccions falleres de València
Preseleccions falleres de València

Després dels resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig, el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, va anunciar un avançament electoral. Així, la ciutadania està cridada a votar el pròxim 23 de juliol de 2023 en les eleccions generals. Una data que coincideix amb les preseleccions falleres de València. D'aquesta manera, des de Junta Central Fallera s'ha decidit eliminar eixa data de les opcions per a realitzar les preseleccions a Fallera Major de València 2024.

El motiu no és un altre que evitar que alguna candidata a Fallera Major poguera estar convocada per a conformar la mesa electoral, no podent assistir a la preselecció per aquest motiu. I és que alguns dels motius per a evitar una mesa electoral són ser major de 65 anys; tindre una incapacitat; embaràs de risc, per lactància amb bebés menors de nou mesos o per embaràs de més de sis mesos; cures d'un familiar; esdeveniments d'especial rellevància que resulten inajornables fins a segon grau de consanguinitat; canvi de residència habitual a una altra comunitat autònoma; mares o pares de menors de 14 anys quan s'acredite que l'altre progenitor no pot ocupar-se; o professionals considerats de serveis essencials, com a sanitaris, bombers, protecció civil; o que hagen de prestar els seus serveis a les Juntes Electorals, als Jutjats i a les Administracions Públiques, entre altres.

Excepte aquest "canvi" de data, els terminis es mantenen com estaven previstos. És a dir, el termini perquè els sectors trien la data de celebració de la seua preselecció finalitza aquest dijous, 8 de juny; mentre que el dijous, dia 15 de juny, tindrà lloc el sorteig per a adjudicar els dies i pavellons en els quals cada sector realitzarà la seua preselecció. Serà eixe mateix dia quan finalitze el termini per a presentar candidata a Fallera Major de València i Fallera Major Infantil.

Arxivat a:

Destacats