El veïnat de Benimàmet inaugurarà el Parc Lineal en huit mesos

Guardar

0720 Parc Lineal Benimamet
0720 Parc Lineal Benimamet

Les obres del Parc Lineal de Benimàmet comencen hui i en huit mesos els veïns i veïnes d’este poble de València podran inaugurar este espai que comptarà amb uns 53.700 metres quadrats de zona verda i espai d’esplai. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha informat que l’equip de govern municipal presentarà, dins dels termes legals, modificacions del projecte inicial, ja que no comptava amb tots els informes favorables. Entre els canvis, es troben els necessaris per a preservar el túnel del metro, “una infraestructura que es patrimoni públic i que d’altra manera podia veure’s afectada per la vegetació”.

El regidor de Mobilitat Sostenible, que dimart es va reunir de nou amb els veïns i veïnes de Benimàmet per a donar-los a conéixer els motius pels que, “de no haver intervingut l’actual govern municipal, haurien paralitzat la licitació de l’obra”, ha explicat hui als mitjans que el projecte presentat per l’anterior govern no comptava amb l’autorització de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i no contemplava els problemes que les arrels i el reg d’algunes plantes podien causar en les infraestructures del metro.

Grezzi, que ha lamentat “les preses i poca diligència de l’anterior gestió municipal que va donar suport a eixe projecte”, ha informat que, a causa d’estes circumstàncies, les zones d’arbres no es posaran damunt de la llosa del túnel del metro, un espai de 19.800 metres quadrats on s’habilitarà un passeig, amb un carril bici i altres servicis per la ciutadania com bancs. A més, es controlarà la plantació d’arbres i altres plantes al costat dels accessos de les infraestructures ferroviàries i servicis d’emergència.

Amb este treball, que ha sigut objecte de cinc reunions entre els tècnics de la FGV i de l’Ajuntament de València, “l’equip municipal complix un doble objectiu: preservar el túnel i no perdre zona verda del que serà un pulmó per a Benimàmet”. Amb estes paraules, Grezzi ha ressaltat “la responsabilitat de l’equip de govern de cuidar d’una infraestructura pública, que es patrimoni de tots els valencians i valencianes, i el compromís d’atendre una reivindicació veïnal”.

L’Ajuntament informarà puntualment de les modificacions que siguen necessàries i tràmits de l’obra del Parc Lineal, que afectarà una superfície total de 53.660 metres quadrats (15.200 metres quadrats de zona verda, amb 483 arbres, 167 arbustos i 970 metres quadrats de bardisses), 18.660 metres quadrats de parcs (amb una praderia, zona d’esplai amb pèrgola i amfiteatre i espai per als xiquets i xiquetes), i els 19.800 esmentats de passeig i carril bici.

Les obres també contemplen la execució del carril bici, “com una via de connexió en què primarà el trànsit pacificat”, i l’adequació de la xarxa de sanejament i l’enllumenat públic, amb 267 lluminàries de consum reduït i no contaminant.

Arxivat a:

Destacats