El València CF s'enfronta a un nou ultimàtum per l'ATE de Mestalla

Dilluns passat la Generalitat va proposar sancionar al mandatari del club, Peter Lim, amb una multa de més de 2 milions d’euros

Guardar

nuevo-mestalla
nuevo-mestalla
Nou capítol en el desacord entre administracions públiques i el València CF sobre l'ATE (Actuació Territorial Especial) de Mestalla. Ara ha sigut el torn de la Generalitat. La Conselleria Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha sigut l'encarregada de prendre cartes en l'assumpte a través del conseller Arcadi España. L'incompliment d'alguns acords previstos per a la primera fase de l'ATE és el que ha desencadenat que des de l'administració es propose sancionar al club valencianista amb 2,3 milions d'euros."Cal complir la llei i aplicar-la rigorosament. És insuficient la resposta que dóna la propietat del club per a fer qualsevol actuació. Si vas incomplint hi ha diverses opcions que et permet l'administració i una d'elles és la imposició de penalitats", expressava ahir el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, de manera contundent."Aquest primer informe estableix clarament que hi ha un incompliment de la fase 1 amb el promotor com a responsable", afegia sobre el primer informe. Segons han assegurat diversos mitjans, la irregularitat correspon a la construcció d'un hotel en la parcel·la situada al costat de l'actual estadi (avinguda d'Aragó 35), on hi havia un edifici municipal conegut com el "Nou Ajuntament", i que ja va ser derrocat fa alguns anys.Si bé la multa correspon tan sols a la primera fase de l'informe, cal esperar més notícies sobre aquest tema sobre una segona possible sanció. La Conselleria de Política Territorial ha d'emetre un segon informe sobre la idoneïtat o no per a prorrogar l'ATE que regeix el Nou Estadi i l'enderrocament de Mestalla i podria proposar una segona multa al club per incompliment dels seus compromisos en la segona fase de l'ATE.Tal com avança Eldiario.es, Conselleria ha de realitzar un segon informe en el qual ha d'aconsellar o no la pròrroga de l'ATE abans del mes d'agost, data límit de les institucions per a decidir si concedeixen al València una pròrroga sobre aquest tema. En aqueix informe, i seguint el càlcul que han realitzat per a la primera fase, podrien proposar una multa de 10 milions d'euros al club com a penalització per no haver complit l'estipulat en aquesta fase, que és bàsicament construir el Nou Estadi.

Postura del València CF

El València CF va sol·licitar fa unes setmanes davant la Conselleria d'Economia i l'Ajuntament un ajornament que contemplava iniciar el poliesportiu de Benicalap el gener de 2022, les obres del Nou Estadi a mitjan 2024 i derrocar Mestalla a partir de 2026. No obstant això, no hi havia garanties sobre aquest tema, un factor fonamental perquè tant Ajuntament com Conselleria prengueren les decisions corresponents.El València CF creu que no existeix "base legal jurídica aplicable" perquè se li puga imposar una multa de 2,36 milions d'euros. El club de Mestalla considera que ha complit amb tots els requeriments de l'ATE, fins i tot avançant diners en alguna partida. El València CF ha proposat la reorganització temporal del calendari per a acabar el nou camp, per la qual cosa consideren que no és el moment de parlar de multes.Després d'aqueix segon informe de Política Territorial, Conselleria d'Economia ha de decidir sobre la conveniència o no de concedir una pròrroga de l'ATE que regeix la construcció i finalització del Nou Estadi del València CF.No obstant això, existeixen diferències sobre aquest tema en el si del govern valencià. D'una banda, Compromís sembla advocar per prorrogar una ATE que ja està incomplida. En el costat oposat, el partit socialista ja ha expressat posició i aposta per aplicar la legalitat i iniciar l'expedient d'anul·lació de l'ATE després dels múltiples compromisos no complits per Meriton al València. Una vegada es faça públic el segon informe, es tornaran a aclarir unes postures davant un tema, l'ATE de Mestalla, que no sembla tindre fi.
Destacats