'El valencià, al cinema!', una campanya que reivindica més presència del valencià en el món audiovisual

Manuel Carceller: 'Demanem poder escollir pel·lícules en valencià en igualtat de condicions respecte a les quals es projecten en versió espanyola'

Guardar

plataforma-llengia
plataforma-llengia

Plataforma per la llenguaEls Cinemes AlbaTexas han acollit, aquest matí, la presentació de la campanya 'El valencià, al cinema!', impulsada per la 'Plataforma per la Llengua', que té com a objectiu no solament conscienciar al públic de la importància de tindre a la nostra disposició continguts audiovisuals produïts o doblegats en valencià, sinó també reivindicar una major presència del valencià en un dels sectors fonamentals de la nostra societat com és el món audiovisual.

Per això, a la presentació ha acudit Josevi Marco, que forma part de la gerència dels cinemes AlbaTexas, que ha volgut destacar que 'no hem d'oblidar que el valencià forma part de la nostra identitat i, per tant, no cal perdre la seua presència en la societat. Per això, en els cinemes AlbaTexas acostem el cinema en la nostra llengua, i a preus populars, per a construir una societat més oberta, i on tots tinguem accés a consumir continguts audiovisuals en valencià'.

I és que una de les reivindicacions principals de la 'Plataforma per la Llengua' és, en paraules del delegat de la plataforma, Manuel Carceller, 'poder escollir pel·lícules en valencià, doblegades, subtitulades o en versió original, en cinemes, a través d'altres canals, com el DVD, o el lloguer per Internet en igualtat de condicions respecte a les quals es projecten en versió espanyola'. Així mateix, Manuel Carceller també ha assenyalat la importància que els diferents Ajuntaments, Diputació i l'Institut Valencià de Cultura aposten per potenciar la presència de la nostra llengua en el cinema.

En aquest sentit, Neus Mestre, Directora de la 'Plataforma per la Llengua', també ha volgut fer una crida als ciutadans. I és que segons ha assenyalat 'amb la campanya 'El valencià, al cinema!', volem marcar un abans i un després en la situació del cinema en valencià. Per això, necessitem la implicació de tots per a difondre aquesta campanya'.

En aquesta trobada, tampoc ha faltat la presentació de la plataforma digital 'FilminCAT', gràcies a la qual els usuaris podran accedir, de forma molt senzilla, a una multitud de continguts audiovisuals, com a pel·lícules, sèries o documentals, íntegrament en valencià. En definitiva, un gran projecte que també es suma a la reivindicació per aconseguir una major presència del valencià en el món audiovisual.

La campanya 'El valencià, al cinema!' ja s'ha engegat. Així, entre les accions que es duran a terme hi haurà una exposició itinerant sobre el cinema en valencià, es difondran missatges de conscienciació a través de les xarxes socials o s'arreplegaran signatures per a tirar endavant la moció, que posa de manifest la situació en la qual es troba el cinema en valencià en l'actualitat. Si vols conéixer més sobre totes aquestes iniciatives, tan sols has d'accedir a la web www.elvalenciaalcinema.cat, i participar activament perquè 'No t'expliquen pel·lícules!'.

Destacats