El projecte 'Música, València!' arriba a museus i edificis municipals a través de codis QR

Al gener es van senyalitzar més de 200 bancs de zones enjardinades i a l'estiu es preveu senyalitzar platges i grans parcs i jardins de València

Guardar

Un grup de gent utilitzant el telèfon movil. Imatge de Robin Worrall
Un grup de gent utilitzant el telèfon movil. Imatge de Robin Worrall

Les regidores de Gestió de Recursos i de Cultura, Lluïsa Notario i Glòria Tello, respectivament, han presentat aquest matí al Museu municipal de Ciències Naturals la iniciativa per senyalitzar el projecte Música, València! en edificis municipals. Aquest projecte del Gabinet de Normalització Lingüística del consistori consta, actualment, de 45 llistes de cançons, disponibles en les plataformes Spotify i YouTube (envalenciàVLC) i es classifiquen en diferents categories: novetats, gèneres, moments i temàtiques.

Les oficines d'atenció ciutadana, biblioteques, museus, juntes de districte i alcaldies dels pobles de València i els centres municipals de joventut i de servicis socials disposen des de hui dilluns de diversos punts senyalitzats amb un adhesiu de vinil de Música, València!. Aquest suport conté un codi QR que dona accés al web del projecte (https://bit.ly/2Z0NIQj) i permet triar en quina plataforma es volen escoltar les llistes, Spotify o YouTube.

Al gener ja es van senyalitzar més de 200 bancs de zones enjardinades amb el codi QR en una placa. A més d'això, també hi ha un accés directe a través de la xarxa d'internet municipal WiFi4EU. I, per a l'estiu, es preveu que se senyalitzaran en platges i els grans parcs i jardins de València.

Projecte col·laboratiu i actualitzat periòdicament

Les llistes s'actualitzen periòdicament amb les novetats musicals i es poden suggerir tant cançons com noves temàtiques a través de l'adreça [email protected]. En aquest cas, cal explicar la idea o bé proposar quina cançó es vol afegir a una ja creada, indicant-ne el títol, l'artista i la llista.

Les llistes estan disponibles en diverses plataformes, tant en Spotify (https://spoti.fi/3aKmpwj) com en YouTube (https://bit.ly/3xxBjzQ), la qual cosa permet arribar a un públic més divers. En YouTube, a més a més, també es pot gaudir d'un repertori de més d'un centenar de cançons en versió karaoke (https://bit.ly/2S27gjx) de grups i cantants com La Fúmiga, Samantha, Txarango o Manel.

Lluïsa Notario ha explicat que "l'Ajuntament, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, treballa des de diferents fronts per normalitzar l'ús del valencià entre la ciutadania i tenint en compte que la música és un dels millors vehicles per aprendre qualsevol llengua". Per eixe motiu, aquest projecte pretén "posar a l'abast de tots els valencians i valencianes el gran treball de recopilació de música en valencià que ha fet el Gabinet de Normalització Lingüística, en la que possiblement és la recopilació més important que hi ha fins ara".

Per la seua part, Glòria Tello ha destacat que "des de la Delegació de Patrimoni i Recursos Culturals ens sumem a esta magnífica campanya del Gabinet de Normalització Lingüística per tal d'ajudar a promocionar l'ús del valencià en el nostre dia a dia. Per això, instal·lem vinils amb el codi QR de les llistes de música en valencià en museus municipals, com ara el de Ciències Naturals, als jardins de Vivers; el d'Història, les cases museu Benlliure, Blasco Ibáñez i Concha Piquer; l'Almoina, el Museu Històric i el Museu de la Ciutat. D'aquesta manera volem ajudar perquè aquesta campanya tinga la màxima difusió també entre els centenars de visitants que acudeixen als nostres museus cada setmana".

Destacats