El programa de Vox-Valencia, una apologia a l'homofòbia, el masclisme i l'odi al valencià

Vox-Valencia ja s’ha negat a oficiar noces civils i, en altres governs municipals, ja ha aconseguit que s’incloguen mesures pròpies

Guardar

vox
vox

El darrer dijous, dos regidors de Vox de l'Ajuntament de València van renunciar a oficiar noces civils. Fa un parell de setmanes, el consistori del Campello (Alacant), format pel PP, Ciutadans i Vox, va prohibir el valencià en tots els seus escrits administratius i oficials, una mesura proposada pel partit de tendència ultradretana.

A poc a poc, Vox està fent notables canvis en els governs municipals de la nostra comunitat. Però, canvis com el que va impulsar al Campello no estaven decretats en els seus programes electorals, ja que en el d'aquest municipi -com en el de tots els altres de la comunitat-, es podia llegir que "es preservarà el bilingüisme en els textos administratius i oficials". Ara ja sabem que, per primera vegada, el partit d'ultradretes ha mentit als seus votants.

Així i tot, els programes de Vox-València -tant l'autonòmic com el municipal- contenen mesures "políticament incorrectes" que es podrien aplicar en un futur; un futur inexistent o, tal vegada, un probable i pròxim.

'DEROGAR LLEIS QUE ATEMPTEN CONTRA LA LLIBERTAT DE PENSAMENT'

En el camp social, Vox vol acabar amb la visibilització dels col·lectius LGTBI i, citant textualment, "pròxims al feminisme radical". Amb això, des de Vox volen suprimir les ajudes i subvencions institucionals a associacions LGTBI. D'aquesta forma, també volen desactivar l'anomenat 'Protocol Trans', sobre el qual, en el seu programa, no s'especifica absolutament res.

Totes aquestes mesures han sigut preses, segons Vox, per a "derogar lleis amb un marcat caràcter ideològic o que atempten contra la llibertat de pensament i la igualtat", lleis que defensen els drets LGTBI, combaten la violència de gènere, promouen la memòria històrica i protegeixen a les persones transgènere, dotant-les de drets propis.

Col·lectius com a Lambda, que han fet tant per la visibilització i lluita dels drets LGTBI a la ciutat de València, perdrien tota la seua força activista i quedarien invisibilizados -així com també acabarien sent invisibles, per tant, els gais, lesbianes, bisexuals i transgènere de la nostra ciutat-. Hem de ser conscients que, aquestes associacions no poden seguir avant sense subvencions institucionals, ja que són necessàries per a la formació d'una ciutat oberta de ment i amb una lliure i variada diversitat sexual.

LA MATÈRIA LINGÜÍSTICA EN EL PROGRAMA DE VOX

Un altre aspecte sobre el qual Vox-València ha centrat gran part del seu programa és el tema de la llengua. Vox sempre ha defensat el bilingüisme, "l'equiparació i total igualtat entre l'espanyol i el valencià". Però, no tenen en compte que el valencià és una llengua minoritzada en el nostre territori i que, per tant, s'ha de promocionar i preservar. L'espanyol, per part seua, ja està àmpliament estés en la Comunitat. Per tant, no s'ha d'entendre que les dues llengües parteixen amb el mateix nombre de parlants en el nostre territori, cosa que Vox-València fa.

És fals que Vox vulga que existisca bilingüisme en l'Administració pública, ja que, al Campello, per exemple, va ser aquest partit el que va proposar la mesura d'eliminar el valencià dels documents oficials. El seu menyspreu per la nostra llengua els pot portar a implantar 'les Normes del Puig', una normativa que emana de la Reial Acadèmia de la Cultura Valenciana (RACV) que promou un valencià que, segons Vox, "no està catalanizado".

Vox, amb l'entrada en marxa d'aquesta nova normativa -que permetria que paraules com "mosatros", "Valéncia", "fret", "mege" o "plaja" anaren oficials- proclamaria a la RACV com a acadèmia que ostentara totes les competències lingüístiques en la Comunitat, retirant la dotació pressupostària a la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i a tots els seus acadèmics.

A més, com ja és sabut, també es considerarà falta disciplinària el fet que els docents valencians exercisquen "adoctrinament ideològic" a les aules, fent que els seus alumnes "es catalanitzen". A part, també es permetrà l'exempció de la matèria de 'Valencià' en els centres escolars obligatoris de les comarques castellà-parlants.

ALTRES MESURES DE VOX-VALÈNCIA

Una altra de les mesures que afectarien a tots els valencians i valencianes és la posada en marxa d'unes normes circulatòries per a les bicicletes a la ciutat de València. Durant la legislatura passada, la regidoria de Mobilitat Sostenible, encapçalada per Giuseppe Grezzi, ha fet molts avanços en aquesta àrea. Per això, encara que en el programa de Vox només existisca aquesta mesura en matèria de mobilitat, segurament facen malbé molts dels avanços que la regidoria de Grezzi ha dut a terme.

Algunes altres mesures són l'eliminació de les mancomunitats, és a dir, de les comarques, el suport a l'energia nuclear -una de les més contaminants-, suprimir la llei de Memòria Històrica, substituir la llei de Violència de Gènere per la llei de Violència Domèstica -les funcions de la qual i competències no han sigut especificades-, entre moltes altres, com la denominació oficial de 'Regne de València' a la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats