El programa de voluntariat mediambiental de Creu Roja a la Devesa tanca l'estiu amb la participació d'un centenar de persones compromeses per la conservació del parc natural

El 70 per cent de les incidències detectades pels voluntaris i voluntàries han sigut lleus i han detectat 100 punts que requereixen atenció

Guardar

0919 Voluntariat Devesa 2
0919 Voluntariat Devesa 2

La d'enguany ha sigut la cinquena edició d'aquest programa que té com a objectiu contribuir a la protecció de la biodiversitat i la prevenció de riscos d'incendis forestals al bosc de la Devesa. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït la tasca de les persones voluntàries i ha destacat la necessària aliança amb la societat civil per preservar el Parc Natural de l'Albufera.

Aquest programa de voluntariat mediambiental de Creu Roja, on col·labora l'Ajuntament a través del Servici de Devesa-Albufera, es desenvolupa des del mes de juliol durant els caps de setmana. Aquest estiu, 104 voluntaris i voluntàries de Creu Roja, han donat suport a les tasques de conservació dels recursos naturals amb accions de sensibilització i informació a les persones que visiten el parc natural en els períodes de màxima afluència. "Es tracta així de conciliar els interessos turístics i lúdics amb la preservació del Parc Natural que després ens serveixen per a millorar el servici municipal", com explica Campillo.

Els i les voluntàries s'encarreguen de recórrer les diverses rutes per tal de vigilar i informar de les possibles incidències com ara la detecció d'abocaments il·legals, presència de residus, problemes sanitaris, manteniment del mobiliari en mal estat o la utilització de materials prohibits (càmping gas, barbacoes, acampades, etc.). A més, fan un treball de sensibilització cap als visitants sobre les bones pràctiques per conservar aquest entorn natural i previndre situacions de risc d'incendis forestals en la Devesa.

En el balanç d'este estiu destaca que el 70% de les incidències registrades van ser lleus i es van resoldre en el mateix moment que van ser detectades (retirada d'hamaques i tendes de campanya, mascotes amb corretja, estacionament de vehicles en els llocs habilitats). D'altra banda, les persones voluntàries van donar compte als agents mediambientals d'un centenar de punts que han requerit atenció per l'acumulació d'enderrocs i escombraries, o mobiliaris i passarel·les en mal estat. També, i a causa de la situació provocada per la COVID-19, s'han potenciat les mesures de seguretat del voluntariat i s'ha aprofitat per a informar i aconsellar la ciutadania sobre una gestió adequada de residus provinents de la COVID-19 com són els guants i les mascaretes.

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha assenyalat que "amb aquest programa estem millorant la qualitat de vida de les persones i conservant el nostre patrimoni natural difonent un missatge de compromís col·lectiu amb la cura de l'entorn i la implicació dels qui visiten aquest espai connectant-los directament amb la naturalesa".

Arxivat a:

Destacats