El PP porta una moció al ple perquè Ribó deixe d'utilitzar la plaça de l'Ajuntament "com el seu altaveu ideològic"

Els populars asseguren que "la plaça de l'Ajuntament es converteix en magatzem d'andròmines del Govern de Ribó-PSOE i cada vegada té menys espai per al vianant"

Guardar

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá

El Grup Municipal Popular porta al ple de la setmana pròxima una moció perquè Ribó i PSOE deixen d'utilitzar la plaça de l'Ajuntament com a altaveu ideològic i que no puga ser usada per cap govern. Els populars recorden en la seua moció "l'ús partidista i sense consens que s'està fent del que és el centre neuràlgic de la ciutat. Ribó i PSOE han omplit d'andròmines una plaça després del nyap conversió en zona de vianants i el que havia de ser un espai per al vianant cada vegada té menys espai per als vianants".

En la seua moció el PP alerta que "la ciutadania, i com a part d'ella el Grup Popular, ve denunciant amb preocupació la utilització cada vegada més freqüent, per part de grups polítics que componen el govern municipal (Ribó-PSOE), d'espais públics amb finalitats notòriament partidistes, fins i tot per a injuriar a altres opcions democràticament triades. Una utilització indeguda, quan no infractora de la legalitat".

Per a la portaveu del PP, María José Catalá, i la portaveu adjunta, María José Ferrer San Segundo, signants de la moció afirmen que "la pròpia plaça de l'Ajuntament, centre neuràlgic de la ciutat convertit en un caòtic contenidor on s'acumulen monòlits insultants, jardineres provisionals ja deteriorades i andròmines inconnexes, a costa de fons públics; el balcó municipal (on s'han exhibit fins i tot pancartes en lloa a dictadors) que segueix sense tindre regulada la seua utilització, incomplint el que es va acordar en Ple de 28 abril de 2016; els autobusos o el mobiliari urbà com a suports de missatges tendenciosos".

En la moció els populars recorden que "mostra d'això, la col·locació en plena plaça de l'Ajuntament, aquest mateix mes d'abril i infringint diferents normes, d'un artefacte de propaganda partidista, que no sols va ofendre a aquest grup polític com a objectiu explícit dels improperis, sinó també als comerciants de la ciutat impulsors de la campanya del "bo" utilitzat com a pretext, els qui van qualificar el 'monòlit' (que no és a més el primer "plantat" sense consens cap en la via pública pel govern Ribó), d'"insult, indesitjable, indignant i impresentable" i d'utilitzar aquesta mesura "per a guanyar rèdit polític i atacar a l'oposició".

Els populars afirmen que "el problema és que no es tracta d'actuacions aïllades sinó, per contra, d'una actitud creixent, que menysprea els més elementals principis de l'ètica pública i el bon governe-administració, dret reconegut en l'article 41 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea".

La portaveu del PP afirma que "i és que, després de 7 anys de govern municipal de Compromís i PSPV amb Joan Ribó al capdavant, les evidències de sectarisme, manipulació i vulneració sistemàtica de les bones pràctiques, han certificat ja el seu fracàs en el sempre desitjable objectiu de ser l'alcalde de tots".

Propostes d'acord

Sobre la base dels essencials principis del Codi de Bon Govern aprovat per Decret 56/2016, de 6 de Maig al qual ens hem adherit en aquesta Corporació, en l'establiment de mecanismes eficaços de control del poder, la transparència, la gestió eficient i responsable, el pluralisme polític i l'interés general, des del Grup Popular es presenten diferents acords.

Proposen en la moció "declarar la ferma voluntat que la institució que representa l'Ajuntament de València, a la ciutat i als seus veïns, així com els espais, vies o edificis públics, han de quedar a resguard d'utilitzacions partidistes i esbiaixades, rebutjant les actuacions que no respecten els principis del bon govern, màximament si a més vulneren la llei, i sent especialment greu si això prové de la màxima autoritat municipal, l'alcalde, o el seu equip de govern".

També es demana "iniciar els tràmits per a la modificació del Reglament de Participació Ciutadana, a fi d'impulsar la regulació quant a la col·locació d'emblemes, banderes, pancartes, cartells i elements similars en edificis municipals i espais públics, especialment en la plaça de l'Ajuntament així com en la façana i balcó de la Casa Consistorial, complint el que es va acordar en la sessió plenària de 28 d'abril de 2016".

Al mateix temps els populars proposen "acordar que les campanyes que utilitzen la façana, el balcó o alguna dependència o element, interior o exterior de l'Ajuntament o la seua Plaça, siguen prèviament comunicades a la Junta de Portaveus".

I finalment que s'afija "en la modificació del Reglament d'Honors i Distincions de l'Ajuntament de València, article 1, la referència a "la instal·lació de busts, monòlits i plaques commemoratives", a fi de buscar el màxim consens possible també per a aquesta modalitat de reconeixement, evitant, d'aquesta manera, la confrontació política i reprovar les actuacions de les autoritats municipals que contravinguen els acords del Ple i adoptar mesures eficaces per a garantir el seu compliment".

Destacats