El PP porta al ple paralitzar els arcs xinesos en Pelayo i el suport a l'ampliació del port amb regeneració de les platges

Els populars porten demà a la sessió plenària dues mocions "on el Govern de Ribó i PSOE hauran de posicionar-se a favor o en contra de l'ampliació del port"

Guardar

Català Jorge Gil EP
Català Jorge Gil EP

El Grup Municipal Popular portarà demà al ple dues mocions on l'equip de Govern de Ribó i PSOE haurà de fixar la seva posició. La primera d'elles és que es paralitze la instal·lació d'arcs xinesos en el barri de la Roqueta o barri de Jerusalem, i l'altra un suport a l'ampliació del port amb inversions a les platges del sud de la ciutat.

Quant a la moció dels arcs xinesos de Pelayo, el PP demana que es paralitze la instal·lació d'arcs xinesos en l'entrada del carrer Pelayo en ple barri de la Roqueta per la falta de consens amb veïns, comerciants i comissions falleres de la zona.

La moció insta a "suspendre immediatament l'execució de la proposta d'inversió "Arcs d'entrada al barri xinès" dels pressupostos participatius Decidim VLC 2020/2021, amb codi 4296, per la falta notòria de consens amb els veïns, comerciants i altres fites socials emblemàtiques del barri de la Roqueta com la Pilota Valenciana, el Mercat de Jerusalem o les Falles centenàries, a fi de, per part del govern municipal, escoltar-los i trobar una solució dialogada, en la qual es conjuminen les postures de totes les parts afectades".

També es demana en la moció "destinar com a mínim l'import consignat per a la citada proposta d'inversió a millores consensuades en el barri de la Roqueta i reconéixer, protegir i potenciar, executant les actuacions municipals oportunes per a això, els elements essencials que identifiquen al popular i històric barri de la Roqueta, com el Mercat de Jerusalem, els comerços locals de proximitat, les Falles centenàries i, especialment, la Pilota Valenciana".

Moció del port

La moció del PP demana impulsar la regeneració de les platges del sud de la ciutat i la finalització de l'Ampliació del Port. La portaveu ha assenyalat que aquest ha de ser un debat assossegat i tècnic, i els tècnics de Ports de l'Estat ja han parlat. Per això, en la moció es demana que es respecte els informes tècnics i jurídics coneguts i que s'impulse tots els tràmits necessaris per a dur a terme la finalització de l'Ampliació Nord del Port de València amb totes les garanties jurídiques i mediambientals.

"El progrés econòmic i la competitivitat no estan renyits amb el medi ambient i la finalització de l'Ampliació del Port ha de fer-se amb totes les garanties jurídiques i mediambientals" ha subratllat Catalá, qui en la iniciativa presentada també pels regidors Carlos Mundina i Giner Corell, "s'exigeix a l'Autoritat Portuària de València al fet que duga a terme totes i cadascuna de les recomanacions realitzades per Ports de l'Estat en matèria de vigilància mediambiental, així com la resta de mesures que els tècnics i experts determinen per a la protecció i regeneració de les platges del sud de València".

Destacats