El PP denuncia que les multes de l'ORA "van augmentar un 23%" durant l'última fase de l'estat d'alarma

Critica que Ribó "va alçar la suspensió del cobrament de l'ORA quan el Ple va aprovar no cobrar-la fins que finalitzara l'estat d'alarma"

Guardar

Servei ORA 2
Servei ORA 2

El regidor del PP a l'Ajuntament de València Carlos Mundina ha denunciat que les multes de l'ORA "van augmentar un 23% entre el 23 de maig i el 21 de juny d'enguany --dins del període de l'estat d'alarma-- respecte al mateix període de l'any passat".

L'edil 'popular' ha censurat que el govern de Ribó i el PSPV, "de manera unilateral i sense comptar amb l'aprovació necessària del Ple, va tornar a reactivar el cobrament de l'ORA el passat 23 de maig, abans que finalitzara l'estat d'alarma, saltant-se un acord anterior del Ple extraordinari per la COVID-19 que es va celebrar el 26 de març", ha informat la formació en un comunicat.

A més, ha apuntat Mundina, "la represa del cobrament es va fer sense que molts conductors tingueren coneixement que havien de tornar a pagar en les zones blava i taronja, la qual cosa va provocar que es van trobar amb la multa de manera inesperada".

Així, ha explicat que els 'populars' van recórrer la decisió de la Junta de Govern del 22 de maig que determinava deixar sense efecte l'acord de no cobrar per estacionament, quan aquesta decisió havia d'haver-la pres el ple que és un òrgan que va aprovar la mesura de no cobrar l'estacionament de l'ORA mentre es mantinguera l'estat d'alarma.

Mundina ha defensat que la decisió de reactivar l'ORA "l'hauria d'haver pres el Ple, que és l'òrgan que va aprovar la mesura de no cobrar l'estacionament mentre es mantinguera l'Estat d'alarma, i no la Junta de Govern presidida per Ribó".

El grup popular ha demanat la intervenció del Síndic de Greuges, ja que, ha denunciat, el Govern municipal "ha incomplit el termini d'un mes que marca la llei per a donar resposta al recurs de reposició".

"EL GOVERN MUNICIPAL INCOMPLEIX L'ACORD PLENARI"

"El Govern de Ribó i el PSPV, des del passat dia 23 de maig i fins al 19 de juny, data en la qual deixe d'estar vigent l'estat d'alarma, ha cobrat l'ORA incomplint l'acord plenari que instava a deixar sense efecte el cobrament fins a finalitzar aquest període". "Aquest acord en cap moment ha sigut derogat pel ple", ha afegit.

Mundina ha subratllat que el recurs "va sol·licitar expressament l'adopció d'una mesura cautelar davant el greu perjudici econòmic que es podia produir per als veïns de València, per a l'empresa adjudicatària i per al mateix Ajuntament per la posada en marxa del servei el 25 de maig i els efectes que produïsca la posterior anul·lació de l'Acord impugnat".

Segons ha explicat l'edil, en el seu recurs, el PP remarca que la decisió de suspendre el cobrament de l'ORA es va ratificar per acord del ple municipal, a proposta del grup popular al costat d'un paquet de 66 mesures consensuades amb el Govern per a lluitar contra la crisi de la Covid-19.

"En ésser el ple un òrgan de rang superior a la Junta de Govern Local, els populars recorden que la decisió de la JGL no pot anul·lar un acord plenari i per tant podria ser nul·la la reactivació de l'ORA", ha pronunciat, al mateix temps que ha agregat que això "obliga al Govern de Ribó i el PSPV a haver de portar l'acord de la Junta de Govern a un ple perquè siga ratificat, cosa que no han fet".

Destacats