El PP denuncia que el Pla Edusi per a recuperar el Cabanyal segueix estancat quatre anys amb només un 4% d'execució dels 30 milions

L'Ajuntament de València està a la cua a Espanya en execució dels plans europeus i podrien perdre's part de les ajudes de la Unió Europea per la falta de compromís i dotació de personal per a escometre els projectes aprovats.

Guardar

cabanyal
cabanyal

El Govern de Ribó i PSOE continua demostrant la seua incapacitat en la gestió municipal. La regidora del Grup Municipal Popular, Paula Llobet, ha posat com a exemple el desastre en la posada en marxa del Pla Edusi per a recuperar el barri del Cabanyal.

"En l'últim any han sigut incapaços d'avançar en l'execució del Pla Edusi i es manté en un nivell d'execució d'un ridícul del 4%, quan es va iniciar l'any 2016 i s'han perdut quatre anys per a posar en marxa nombrosos projectes necessaris per al desenvolupament del barri ", ha explicat Llobet.

Llobet ha advertit de la situació del Pla Edusi davant la resposta donada pel regidor Carlos Galiana que reconeix que només s'han executat 1,2 milions d'un pla de més de 30 milions que hauria de servir per a recuperar el barri del Cabanyal- Canyameral, és a dir un 4%.

Segons ha assegurat, "aquesta ineficaç gestió pot provocar la pèrdua de fins a 15 milions d'euros d'ajudes de la Unió Europea, ja que si en quatre anys només han sigut capaços d'executar un 4%, en un any serà impossible executar el 96% que resta".

Llobet ha recordat l'incompliment del primer termini posat pel Ministeri: el 31 de desembre de 2019, en el qual s'hauria d'haver arribat a l'execució del 30% del pressupost aprovat per Brussel·les. "Un any més tard, continuem exactament igual, sent el risc que es perden una part dels 15 milions d'ajudes per al Cabanyal màxim perquè cada vegada queda menys temps per a executar les inversions previstes".

La regidora Popular ha assenyalat que "la gestió dels EDUSI és desastrosa per la falta de compromís polític i personal per a la seua execució" i ha exigit responsabilitats polítiques a l'alcalde Joan Ribó "per haver arribat a aquesta situació límit en què podrien arribar a perdre's les ajudes europees que tant necessita el Cabanyal."

"Creiem fermament que els veïns de València no han de pagar la mala gestió de l'equip de Govern municipal que no ha sabut executar aquests projectes i no ha dubtat a estendre les culpes d'aquest retard a la resta d'Administracions involucrades i fins i tot als responsables de l'anterior mandat, a pesar que van ser els seus companys de govern i que en any i mig tampoc l'equip actual ha sigut capaç d'avançar en l'execució", ha explicat Llobet.

Destacats