El PP critica l'"ús abusiu" de contractes menors per a Expojove, la cavalcada i les activitats de Nadal

Guardar

Arribada dels Reis d'Orient a la Plaça de Bous de València
Arribada dels Reis d'Orient a la Plaça de Bous de València

El Grup Municipal Popular en l'Ajuntament de València ha criticat l'"ús abusiu" i el "malbaratament" de contractes menors per a l'organització dels actes de Nadal, entre ells Expojove o la cavalcada de Reis.

Des del PP han assegurat, en un comunicat, que l'Ajuntament "ha gastat més de 300.000 euros en més de 40 contractes menors" i han considerat que el govern del Rialto "ha tornat a abusar d'aquesta figura legal que ha d'usar-se de forma excepcional per a adjudicar els contractes a dit sense lliure concurrència", segons ha defensat el regidor Santiago Ballester.

Els 'popualares' han enlletgit a les formacions que conformen l'equip de govern municipal --Compromís i el PSPV-- l'"ús abusiu" dels contractes menors, que suposa "una burla als elements de control de la contractació pública". "Una vegada més, fa gala de la seua política d'amiguismo en l'adjudicació dels contractes públics d'aquesta institució", ha afegit l'edil.

En concret, el PP ha criticat que a l'organització d'ExpoJove "s'han destinat 120.000 euros en total, tots ells en forma de contractes menors". "Han adjudicat a dit tota l'organització, des de la programació de Nadal, el subministrament, la decoració i fins als serveis artístics", ha lamentat. "Unes dades als quals cal sumar els 160.000 euros destinats a la cavalcada de Reis de 2022 i altres contractes que, en suma, aconsegueixen els 48.000 euros", ha agregat.

"Aquest Nadal, el govern municipal s'ha dedicat a regalar contractes a dit, una pràctica més que reprotxable perquè priva a altres empreses de concórrer a aquests serveis", ha incidit Ballester.

Finalment, el PP ha instat al Rialto a "deixar d'abusar dels contractes menors i respectar d'una vegada la integritat i la transparència en els processos d'adjudicació dels contractes públics".

Arxivat a:

Destacats