El PP aconsegueix que el Govern de Ribó busque una major coordinació per a evitar robatoris en l'Albufera

Els Populars han proposat intensificar les tasques de vigilància dels guardes de la Guarderia Forestal, així com la Guarderia Rural i la patrulla verda de la Policia Local en la zona

Guardar

L'Albufera de València
L'Albufera de València

El Grup Municipal Popular ha aconseguit aprovar una major coordinació en les tasques del dispositiu de vigilància per part de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Arran de les denúncies dels arrossers, els Populars han aconseguit aprovar una moció en la Comissió d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica amb l'objectiu de reforçar la seguretat al Parc Natural de l'Albufera per a evitar noves destrosses en l'enclavament, especialment en vespres de la preparació de la terra per a la sembra.

En concret, gràcies a la moció Popular, l'Ajuntament de València intensificarà les tasques de vigilància dels guardes de la Guarderia Forestal en la zona i traslladarà a les Regidories competents en matèria d'agricultura i Policia Local la necessitat de més vigilància per part de la Guarderia Rural i patrulla verda de la Policia Local. "A partir d'ara, els agricultors comptaran amb un dispositiu de seguretat coordinat en els diferents cossos d'àmbit estatal i autonòmic amb presència en la zona per a impedir que es repetisquen aquests fets", ha declarat la regidor Popular, Julia Climent.

La moció Popular ha arribat després que es produïren robatoris i destrosses en alguns motors de bombament en els 'tancats' del Parc Natural de l'Albufera. "Els arrossers afectats necessitaven una resposta coordinada des de les institucions per a frenar aquesta ona de robatoris i assalts, just quan estan a pocs dies de començar a extraure l'aigua dels camps i preparar la terra per a la sembra", ha explicat l'edil del PP.

Davant aquesta situació, els Populars celebren que es donen suport a iniciatives com la presentada per a vetlar pels agricultors "que se senten completament desprotegits i desatesos". Des del Grup Municipal Popular esperen que el dispositiu intensifique com més prompte millor la vigilància per a evitar possibles noves sostraccions en unes dates clau per al sector.

Destacats