El Ple exigeix al Govern Central que execute els projectes de regeneració de les platges de la devesa

Guardar

playas valencia
playas valencia

La moció sobre regeneració de les platges del sud de València, que el regidor Sergi Campillo ha defensat i que Ple ha debatut i aprovat unànimement, a més de demanar que es redacten i executen "immediatament" els projectes de regeneració de les platges de la Devesa de l'Albufera, que el Govern Central declare "urgentment" zona greument afectada per una emergència totes les platges del sud del municipi i que l'Ajuntament realitze les obres necessàries per a garantir la seguretat dels veïns, inclou una quarta proposta perquè "l'Autoritat Portuària assumisca les seues responsabilitats en virtut del que estableix la Declaració d'Impacte Ambiental de l'última ampliació del Port".

Després de votar-se la urgència de la moció, el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha pres la paraula per a recordar, entre altres coses, que "el comportament erosiu en les platges del sud de València ha suposat durant els últims 30 anys una pèrdua mitjana de 30 metres de platja". S'ha referit igualment, com a causes d'aquesta greu erosió, a la "tendència regressiva del riu Túria i a la barrera que ha suposat l'ampliació del Port".

Malgrat les actuacions dutes a terme durant els últims "amb la finalitat de pal·liar els efectes de l'erosió, executades pel govern estatal, per l'autonòmic o pel mateix Ajuntament de València", la regressió segueix augmentant, ha afegit Campillo, que entre aquestes mesures s'ha referit a actuacions com la construcció d'espigons, eliminació d'infraestructures i construccions properes a la línia d'aigua, aportacions d'arena o restauració de la morfologia del primer front dunar".

Temporals com els que recentment han afectat de forma especial aquesta part del litoral de València no han fet sinó agreujar una situació detectada per successius estudis realitzats per la Universitat Politècnica o per l'antic MOPU, segons s'afirma en el cos de la moció.

Per tot açò en la moció aprovada es demana eixa regeneració que "mitigue els efectes de l'erosió de manera definitiva o almenys tinga un impacte regeneratiu durant els pròxims anys". A més, a part de demanar la declaració de zona greument afectada per una emergència a causa del temporal per a totes les platges del Sud, se sol·licita també col·laboració estatal per a recuperar "les platges del Nord de la ciutat afectades per l'últim temporal". Quant al punt relatiu a garantir la seguretat dels veïns, s'afig la necessitat d'"evitar que aquests danys produïts en el passeig i en la platja vagen a més".

Arxivat a:

Destacats