El Pla de Servicis Socials reforçarà l'atenció a persones sense llar i famílies amb menors en risc d'exclusió

Guardar

plan-servicios-sociales
plan-servicios-sociales

El Pla de Servicis Socials de la ciutat de València per als pròxims cinc anys contempla 7,6 milions d'euros de pressupost, dels quals 1,4 milions es destinaran el 2019 a reforçar l'atenció a persones sense llar, famílies amb menors en risc d'exclusió i barris vulnerables; i per obrir dos nous centres de servicis socials, a la Saïdia i al Cabanyal-Canyamelar. La regidora Consol Castillo ha presentat aquest matí el pla, del qual ha destacat el seu caràcter transversal, a més de la incorporació de la perspectiva de gènere i un sistema d'avaluació periòdic. El pressupost de l'Ajuntament de València per a l'any que ve reserva una partida per a benestar social de 25,5 milions d'euros.

Entre les accions que recull el Pla Municipal de Servicis Socials per a l'any que ve destaca l'atenció a persones sense llar, a través de places en albergs i pisos tutelats, així com a famílies amb menors en situació de risc i veïnat de barris vulnerables, que requereixen programes de formació i reinserció laboral especialment dirigits a aturats de llarga durada. L'Ajuntament també obrirà en 2019 dos nous centres de servicis socials, l'un a la Saïdia, a començaments d'any, i d'altre al Cabanyal-Canyamelar, al carrer de la Reina número 117, previst per a abans d'estiu. A més, s'està estudiant la possibilitat de desdoblegar el centre de Campanar, que és el que atén més població, en les instal·lacions del mercat de Benicalap que es troben desocupades.

Sobre aquestes actuacions ha informat aquest matí la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, qui ha presentat el Pla de Servicis Socials de la ciutat de València 2019-2023, aprovat per unanimitat en l'últim Ple, en què també es va acordar el pressupost de l'Ajuntament de València per a l'any que ve, que dedica una partida per a benestar social de 25,5 milions d'euros. L'edil ha ressaltat que s'ha realitzat a partir d'un diagnòstic previ que el Consistori va encarregar a la Universitat de València el novembre de 2016, la qual cosa ha permés disposar d'una «foto demogràfica de la ciutat de València, observar les tendències de població i programar les polítiques socials de la forma més objectiva possible». La regidora ha manifestat així mateix que «naix amb un acompanyament pressupostari, la perspectiva de gènere recorre tot el pla i incorpora una avaluació periòdica de cada una de les anualitats per introduir propostes de millora».

Castillo ha posat l'accent en el caràcter transversal del pla, ja que transcendeix «el treball social i compta amb el suport de responsables de vivenda, educació, esports, etc.» i ha anunciat que «estem treballant en la creació d'un comité d'ètica en l'atenció a la ciutadania des de serveis socials i en un llibre d'estil» per millorar la qualitat en aquesta àrea.

Destacats