El PEC del Cabanyal-Canyamelar revitalitzarà el Passeig Neptú

Guardar

paseo-neptuno
paseo-neptuno

El PEC del Cabanyal-Canyamelar inclourà una antiga reivindicació dels locals d'hostaleria del Passeig Neptú que permetrà la implantació de locals comercials en la primera línia de platja de la ciutat. Així ho ha explicat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha comentat que, al mateix temps, es convertirà en zona de vianants el passeig Neptú per a donar una major qualitat urbana a l'entorn.

La regidora Sandra Gómez s'ha reunit aquest matí amb l'Associació professional d'empresaris d'hostaleria i balnearis de la platja de les Arenes de València per a traslladar-los la resposta a les seues al·legacions al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar. La principal reivindicació, "que ve de molt lluny", consisteix a flexibilitzar els usos dels locals per a poder implantar activitats comercials més enllà de l'hostaleria. L'edil ha afirmat que "ningú pot negar que un dels elements identificatius de València és el conjunt de restaurants del Passeig de Neptú. Es tracta per tant d'un element a preservar, i que una liberalització total d'usos podria portar fins i tot a la seua desaparició".

Per aquesta raó, la proposta del PEC consistirà en la conversió en zona de vianants del passeig Neptú per a potenciar el trànsit dels vianants, i dotar-lo d'una qualitat urbanística d'acord amb l'entorn. A més, es flexibilitzarà l'ús dels locals, permetent que en la part que dona al citat passeig, i sense superar el 50% de la planta baixa, es puguen implantar activitats comercials. "Creiem que és important dotar de majors servicis a la zona i per això plantegem aquesta flexibilització, mantenint sempre intacte el caràcter dels locals del passeig marítim, que són un referent a la nostra ciutat" ha assegurat Gómez.

L'associació també ha sol·licitat qüestions com el desmantellament de la tanca que separa la Marina del passeig; que s'elimine el tap que suposa el manteniment per part de l'Autoritat Portuària al carrer Marcos Sopena, que impedeixen de manera efectiva la integració de la zona de platja amb el barri del Cabanyal; o l'ampliació de les terrasses. En aquests aspectes, la vicealcaldessa ha indicat que no són competència del planejament del PEC, encara que ha mostrat la predisposició de l'Ajuntament per a treballar en eixa línia. "Volem treballar en la integració de la Marina amb la ciutat, així com els terrenys del Port perquè passen de suposar una frontera a convertir-se en part de la ciutat" ha afirmat Gómez.

Arxivat a:

Destacats