El patrimoni arquitectònic i cultural de Marxalenes es fa valdre amb rutes guiades

La ruta guiada recorrerà un celler medieval restaurat i les alqueries de Barrinto i Félix

Guardar

Convenio- Marxalenes
Convenio- Marxalenes

La regidoria de Patrimoni i Acció Cultural, la Fundació Per Amor a l'Art i l'empresa Bombes Gens han tancat un acord per a signar un conveni que valore el patrimoni arquitectònic i cultural de Marxalenes. S'ha establit una ruta guiada que recorrerà un celler medieval restaurat i les alqueries de Barrinto i Félix.

El conveni arreplega la voluntat de treballar conjuntament per a connectar els elements patrimonials de l'edifici Bombes Gens amb els del barri de Marxalenes, i especificarà la manera de donar-los a conéixer a través d'activitats, visites guiades, etc. D'aquesta forma, es pretén establir una ruta que recórrega el celler medieval de Bombes Gens i espais com l'alqueria de Barrinto i l'alqueria de Félix amb l'objectiu d'explicar la complementarietat d'aquests elements patrimonials i la seua posada en valor.

La regidora d'Acció Cultural i Patrimoni, María Oliver, s'ha reunit amb la directora de la Fundació Per Amor a l'Art (FPAA), Susana Lloret, i l'arqueòloga Paloma Berrocal, encarregada de la recuperació dels elements patrimonials de les naus de l'antiga fàbrica, així com dels secrets que ocultaven darrere dels seus murs: un refugi de la Guerra Civil i un celler del segle XV. La reunió, en les instal·lacions de Bombas Gens en Marxalenes, ha servit per a ultimar els detalls del conveni entre el consistori i les citades entitats.

La regidora d'Acció Cultural i Patrimoni, María Oliver, s'ha mostrat satisfeta "per haver aconseguit aquest acord de conveni, que permet que el consistori i entitats que treballen per a valorar el patrimoni inicien una cooperació avantatjosa per a totes les parts i especialment per a la ciutadania".

D'altra banda, aquest marc de cooperació pot obrir línies d'actuació conjunta en l'àmbit de les arts escèniques. Sobre la taula està la possibilitat de programar artistes de rellevància en aquest àmbit en l'espai municipal La Mutant, artistes que al mateix temps realitzen tallers en les instal·lacions de Bombes Gens.

Destacats