El pas per a vianants i ciclistes des de la pasarel·la del Cuc de Llum al Grau ja està en servici

Guardar

cuc de llum
cuc de llum

Els veïns de Natzaret i Moreres disposen d'un nou pas per a vianants i ciclistes que uneix el barri amb el Grau, segons ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de les obres d'urbanització en la ciutat, Vicent Sarrià.

L'itinerari arranca des de la zona enjardinada del Carrer Suís i transcorre per la Passarel·la Cuc de Llum, convenientment habilitada amb un pas d'aproximadament quatre metres d'ample. El recorregut, en arribar al circuit de la F1, continua per un vial paral·lel a l'antic llit fins a arribar al Cementeri del Grau, on s'han reorganitzat i reaprofitat les barreres del circuit per a permetre un corredor transitable i poder així connectar amb el carrer Eivissa. En el seu recorregut final, s'ha instal·lat també una tanca metàl·lica de protecció que impedeix el pas cap a les vies del ferrocarril i s'ha creat una plataforma de formigó per a permetre un ús en condicions de seguretat.

Amb aquesta actuació es garanteix un accés segur a establiments, equipaments, col·legis i instituts de la zona, reutilitzant infraestructures que estaven abandonades.

La passarel·la ha suposat un maldecap i una despesa de manteniment excessiu durant anys. Quedava totalment aïllada en un lloc intransitable, sense comunicar-se amb cap part i amb constants actes de vandalisme.

La Delegació de Desenvolupament Urbà, per a evitar riscos innecessaris, ha decidit desmantellar la poca fusta que quedava i els sostres de cristall de la passarel·la, que estaven totalment destrossats, per la qual cosa podien caure i causar danys físics a les persones.

Arxivat a:

Destacats