El Palmar estrena sistema fotovoltaic amb 134 panells

Guardar

1214 planta fotovoltaica El Palmar 2
1214 planta fotovoltaica El Palmar 2

Els edificis de les antigues escoles i l'actual espai poliesportiu i multiús del Palmar acullen les noves instal·lacions fotovoltaiques d'aquest poble que, juntament amb les que ja s'han posat en marxa en Carpesa i la Torre, formen part de la iniciativa amb què l'Ajuntament de València vol potenciar, també des dels pobles de la ciutat, el canvi de paradigma energètic, amb la producció d'energia 100 % neta i satisfent de forma sostenible pràcticament la totalitat de l'energia que consumeixen els edificis on s'han instal·lat al llarg de l'any. Així ho ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, qui ha visitat els enclavaments d'aquestes noves instal·lacions juntament amb l'alcalde del Palmar, Ernesto Peris.

"Aquestes noves instal·lacions fotovoltaiques permetran promoure l'ús d'energia neta i 100 % renovable, aprofitant l'energia solar per a transformar-la en energia elèctrica d'autoconsum", ha explicat Ramon. Els excedents resultants, que no es consumisquen, seran vessats a la xarxa elèctrica per obtenir una compensació en la factura municipal.

La instal·lació al Palmar ocupa una superfície de 244 metres quadrats i té una potència de 50,92 kWp, sent la nominal donada per l'inversor de 44,5 kW. Un registre de dades permetrà controlar la funcionalitat i el rendiment del sistema, que comptarà amb 134 panells de 380 kW que generaran un total de 269.555 kWh a l'any, l'equivalent al consum mitjà de vora 70 vivendes i evitaran així l'emissió de 27.822 quilos de diòxid de carboni a l'atmosfera. El sistema de monitoratge facilitarà una transferència contínua de dades als inversors i permetrà ajustar el flux d'energia a la demanda segons disponibilitat, utilitzant així els recursos de forma intel·ligent. A més, s'incorpora un sistema de protecció per garantir la seguretat d'equips i persones.

"Incidim en les polítiques d'eficiència energètica i contra l'emergència climàtica amb noves instal·lacions que tindran un període d'amortització molt inferior al de la seua vida útil, amb el benefici que això comporta per al poble i per a les polítiques de sostenibilitat que impulsem des de l'Ajuntament", ha conclòs Ramon.

Arxivat a:

Destacats