El pagament a proveïdors es redueix a nou dies

El Ayuntamiento de Valencia ha reducido el periodo medio de pago durante el mes de mayo

Guardar

9.71 dies. Esta xifra es la més baixa que el consistori ha registrat fins al moment, d’acord amb l’últim expedient de la Intervenció de Comptabilitat i Pressupostos Municipals, que reflecteix l’acurtament del temps d’abonament de les factures pendents. Demà s’aprovarà la publicació de la dada en la Junta de Govern Local.

L’alcade de Valencia, Joan Ribó, ha recordat que amb esta nova reducció del temps de pagament, que el passat mes d’abril es va situar en 14,35 dies, “l’Ajuntament consolida el procés de sanejament del seus comptes”. Cronològicament, s’ha abaixat dels 45,93 dies del mes de novembre als 30,02 de gener, els 25,22 de febrer, els 15,61 de març, els 14,35 de maig, i els 9,71 actuals.

Este període, de poc més de 9 dies, se situa per davall del termini legal de pagament que establix la Llei de Contractes del Sector Públic de 30 dies, i segons ha manifestat l’alcalde “contribuirà amb l’impuls del desenvolupament econòmic de les empreses i autònoms proveïdors de l’Ajuntament”. “Este govern municipal estem plenament bolcats a dinamitzar l’economia local, un objectiu que faig meu cada dia, que tot l’equip de govern també assumeix com a propi”.

Joan Ribó ha explicat “que acurtar el pagament dels deutes, a més d’afavorir els proveïdors, també beneficia l’erari públic que reduïx els interessos de demora”, i  ha destacat que per eixes raons la s’ha treballat intensament per sanejar els comptes i agilitar els tràmits”.

Per la seua banda, el regidor de Hisenda, Ramón Vilar, ha manifestat que la reducció del periode mitjà de pagament als proveïdors es una mesura fonamental per impulsar el desenvolupament econòmic de la ciutat”. En paraules del mateix Vilar, “és fonamental per a impulsar el desenvolupament la ciutat, el suport a les empreses, els autònoms i, per tant, per a la creació d’ocupació”.

Destacats