El nombre de baixes per coronavirus a l'Ajuntament de València ascendeix a 224 persones

Notario ha destacat que "els contagis produïts en l'àmbit laboral es mantenen en percentatges molt baixos a l'Ajuntament"

Guardar

Reunió del Comité de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de València
Reunió del Comité de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de València

El Comitè de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de València ha realitzat aquest dilluns una valoració de l'afectació de la pandèmia a la plantilla municipal. En aquests moments el percentatge aproximat de la plantilla infectada se situa en el 4,5%, el que suposa la major xifra des que es va declarar la pandèmia. En total hi ha 224 persones infectades, de les quals un centenar pertanyen a la plantilla de la Policia Local.

Del total de persones infectades, pràcticament el 98% s'han produït en entorns socials i familiars, mentre que les infeccions en l'àmbit laboral continuen produint-se majoritàriament en els moments de descans, motiu pel qual durant un temps es va recomanar esmorzar en grups reduïts. Per aquestes raons, la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha traslladat als membres del Comité de Seguretat i Salut la necessitat de recomanar al personal municipal que s'extremen les mesures de prevenció i seguretat front al virus als seus entorns socials i familiars, per tal de protegir així la seua salut i la dels seus companys i companyes, així com garantir la correcta prestació dels servicis municipals a la ciutadania.

Segons Notario, "l'evolució del nombre de persones infectades en la plantilla municipal ha seguit el mateix patró que la incidència acumulada general des que va començar la pandèmia de la COVID-19 i els últims dies hem vist com la corba d'infeccions està pujant situant-nos actualment en una xifra rècord de persones infectades". A més, ha indicat que "les altes cobertures de vacunació -en el cas de l'Ajuntament, de vora el 94% de les persones infectades- han reduït la gravetat de la malaltia trobant-se la majoria amb símptomes lleus o asimptomàtics".

La regidora ha afegit que, "des del primer moment, des de l'Ajuntament de València hem impulsat mesures organitzatives i de prevenció en funció de l'evolució de la pandèmia i tenint en compte les restriccions horàries o de mobilitat quan han existit, sempre complint rigorosament les directrius de les autoritats sanitàries amb eficàcia i responsabilitat". En aquest sentit ha destacat que "la baixa incidència de contagis laborals durant tota la pandèmia ens indica que les mesures funcionen".

Entre les diferents iniciatives impulsades, ha recordat que es va aprovar un protocol d'actuació per a la realització de proves diagnòstiques a la plantilla amb l'objectiu de realitzar les proves PCR al personal simptomàtic o infectat, un document que hui s'ha modificat adaptant-lo a la normativa sanitària més recent i introduint l'opció de realitzar test d'antígens per al diagnòstic ràpid de pacients simptomàtics.

Destacats