El Nadal dispara les dades de reciclatge i evidència la recuperació econòmica de la ciutat de València

Guardar

Equip de neteja a València
Equip de neteja a València

El percentatge de residus dipositats en els contenidors de reciclatge de la ciutat durant els dies de Nadal s'ha incrementat d'un 16,5% del total de residus de fa quatre anys (19.119.460 tones), a un 29% dels d'aquestes festes (19.240.743 tones). "I això demostra que, cada volta, es depositen menys residus en els contenidors grisos i més en els específics per a matèria orgànica, envasos, paper i cartó, i vidre". De fet, tal com ha informat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, "augmenten, especialment els residus depositats en el contenidor d'orgànica, amb un 37,6% més que l'any passat". La xifra dels envasos reciclats també ha crescut (un 14,7% més), i la del paper i cartó (14,4% més) i la de vidre (5,2% més). Pel que fa a la xifra total de residus generats, "la de les últimes festes és similar a la de les de 2018-2019, abans de la pandèmia, i molt superior a la de la passada campanya". "Això demostra la recuperació econòmica de la ciutat, perquè, malauradament, hui en dia, la producció de residus encara és un indicador de l'activitat econòmica", segons ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana.

Sergi Campillo, que ha fet un balanç del dispositiu especial de recollida de residus organitzat a la ciutat durant les festes nadalenques, ha recordat que aquest operatiu ha estat en marxa des de dissabte 16 de desembre fins al passat 6 de gener. "Concretament, s'han destinat més de 136.000 euros als treballs extraordinaris de recollida de cartó que s'han desplegat en tots els districtes perquè habitualment se'n genera molt per les compres", ha continuat en aclarir que "l'increment de pressupost s'ha traduït en un augment de personal per reforçar els equips durant les jornades de major producció de residus".

En parlar de les xifres resultants d'aquest operatiu, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha ressaltat que "la producció de residus recupera pràcticament els nivells prepandèmia i que es dispara el percentatge de residus dipositats en contenidors de reciclatge, que augmenta 12,5 punts en el percentatge de reciclatge respecte a la campanya 2018-2019". Sergi Campillo també ha destacat que continua baixant el total de residus depositats al contenidor gris de resta, on es deixen els residus que no poden reciclar-se. En les festes de 2018-2019 s'arreplegaren 15.961.740 tones de fem d'aquests depòsits mentre que durant el passat Nadal només s'han registrat 13.664.852 tones de residus en aquests contenidors.

"Aquestes dades ens donen informació sobre els hàbits de reciclatge de la població, que separa molt millor els residus per introduir-los en l'economia circular, i ens indica que estem en la senda adequada a l'hora de conscienciar perquè es recicle tot allò que produïm", ha afegit Campillo, qui ha fet una valoració "molt positiva" del dispositiu de recollida de residus durant les passades festes".

Per últim, el vicealcalde ha reflexionat sobre "l'excés de producció de residus", i ha fet una crida la ciutadania "per evitar eixa producció". "En tot cas, si els hem de generar després hem de depositar-los en el contenidor adequat o en l'ecoparc", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats