El Museu Faller participa en la creació d'una Xarxa de Centres per a salvaguardar el patrimoni faller

Guardar

0725 Museu Faller
0725 Museu Faller

El Museu Faller de València, juntament amb els de Gandia, Xàtiva i Cullera i el de l'Artista Faller del cap i casal, ha signat un comunicat per a mostrar la seua voluntat de posar les bases per a la constitució de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que l'objectiu és “sumar esforços, coordinar iniciatives, aprofitar sinergies i contribuir mancomunadamente a la protecció, promoció i difusió del patrimoni cultural faller”.

La creació de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers pretén que els museus no només es consideren protagonistes de la conservació del patrimoni faller, sinó que també irradien una activitat cultural que incremente la sensibilitat de les institucions i de la ciutadania amb el nostre patrimoni cultural festiu. El comunicat reforça la idea d'un treball coordinat perquè les Falles mantinguen el seu llegat patrimonial amb la major dignitat, professionalitat i excel·lència.

Volem col·laborar amb la resta de museus fallers valencians perquè entenem que cal desenvolupar en comú un treball que redundarà en benefici de les nostres polítiques de preservació del patrimoni cultural faller”, ha indicat Fuset, que també ha destacat la importància d'eixa xarxa de museus fallers per a aprofitar-los com a focus d'atracció d'un turisme cultural sostenible i de qualitat.

Pere Fuset ha explicat que “hem impulsat el Museu Faller de València com a referent patrimonial importantíssim per a la festa gran de la nostra ciutat, primer amb la consecució de la seua oficialitat com a museu valencià i, a continuació, amb una primera fase de reestructuració que garanteix un compliment més rigorós de totes les seues funcions; ara, fem un pas avant més amb estes bases de col·laboració amb uns altres museus fallers perquè siguen considerats una marca turística distintiva”. El regidor ha recordat a més que en pocs mesos pot materialitzar-se la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

El primer Museu Faller es va crear a València en 1970; el de l'Artista Faller de València, en 1993; el Museu Faller de Gandia, en 2008, i els de Cullera i Xàtiva són més recents.

Arxivat a:

Destacats