El Museu de la Setmana Santa Marinera de València estrena àudio-guia

Guardar

Museu de la Setmana Santa Marinera de València
Museu de la Setmana Santa Marinera de València

La Regidoria de Cultura Festiva ha preparat una nova eina de difusió i promoció del Museu de la Setmana Santa Marinera: a partir de la setmana que ve es posa a la venda la nova àudio-guia, que permetrà a veïnat i visitants conéixer i gaudir dels continguts d'aquest espai museográfico d'una manera personalitzada i detallada. La nova àudio-guia oferirà tota la informació en cinc idiomes: valencià, castellà, anglés, francés i italià; i a més, ofereix també els continguts en llenguatge de signes.

Dimarts que ve, 28 de setembre, es posarà a la venda aquest nou àudio-guia del Museu de la Setmana Santa Marinera de València, l'edició de la qual ha efectuat la Regidoria de Cultura Festiva amb fons europeus del programa EDUSI per als Poblats Marítims. Amb aquesta eina es pretén acostar al públic a tots els vessants rellevants de la festa, amb la finalitat d'aconseguir la seua comprensió i difusió dins i fora de les nostres fronteres.

Tal com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, "aquesta eina constitueix un avanç en l'accessibilitat als recursos culturals públics, en estar editada també en llengua de signes, la qual cosa facilita la comprensió de la festa també a les persones amb discapacitat auditiva. Així mateix, implica una forma de fomentar la sensibilització de la ciutadania i dels visitants amb el ric patrimoni cultural festiu de la segona festa de València".

L'àudio-guia es posarà a la venda al preu d'1 euro. L'entrada al Museu de la Setmana Santa Marinera "Salvador Caurín", enclavat enmig del Canyamelar, en el carrer del Rosari 1, és gratuïta per a tot el públic durant tots els dies de l'any.

 

100 anys de la Corporació de Longinos

En aquests moments, el Museu de la Setmana Santa Marinera ofereix l'exposició fotogràfica "Longinos a través del temps. 100 anys", una mostra commemorativa dels 100 anys de la Corporació de Longinos, basada en material procedent de l'arxiu fotogràfic d'aquesta corporació i també d'alguns particulars. La mostra va ser inaugurada el passat dia 16, i romandrà oberta al públic fins al pròxim 31 de desembre.

El regidor Galiana ha explicat que aquest és un exemple de com aquest Museu "també vol donar cabuda a les efemèrides de les confraries, germanors i corporacions, per a visibilitzar el treball de recopilació documental que, partint des de les entitats organitzadores de la festa, permeten la conservació i difusió de la seua memòria històrica, que és també la de la Setmana Santa Marinera".

Destacats