El millor jazz valencià a Patraix i Benimaclet

Guardar

Cristina Blasco
Cristina Blasco

Comencen les actuacions gratuïtes a l’aire lliure del XXII Festival de Jazz del Palau de la Música, que es desenvoluparà fins al 17 de juliol, amb el concert demà dissabte a les 20.00 hores de Mauri Sanchis & Felip Santandreu. feat. Vicente Macián a la plaça de Benimaclet. L’endemà, diumenge, actuarà a la plaça de Patraix i a la mateixa hora Cristina Blasco Quartet. S’inicia d’esta manera Jazz als barris i pobles, el cicle que compta amb 8 actuacions, 3 més que l’edició passada i que tal com ha expressat la presidenta del Palau, Glòria Tello, “hem volgut que enguany es facen cada cap de setmana de juny, com a prèvia del Festival, per a promocionar-ho i calfar motors”.

D’esta manera demà es podrà escoltar un trio de luxe format Mauri Sanchis al hammond, qualificat de mestre del funk por la revista Keyboard Magazine USA, amb Felip Santandreu a la bateria i Vicente Macián el Saxo tenor, que presenten un concert ple de marxa, groove i energia. I l’endemà a la plaça de Patraix, serà la cantant valenciana Cristina Blasco qui presentarà el seu treball Com un gust meu, acompanyada per Ricardo Belda al piano, Luis Llario al contrabaix i Felipe Cucciardi a la bateria. El grup es caracteritza per fer adaptacions al valencià de les lletres originals de temes molt coneguts per totes i tots. El director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que estos concerts “tenen un gran nivell artístic i fins i tot en molts d’ells, es presenten nous treballs i projectes musicals d’envergadura”.

El XXII Festival de Jazz del Palau de la Música comptarà amb 25 concerts, més de 300 músics i un cartell format per grans grups i estreles internacionals i nacionals com ara Pat Metheny, Brad Melhdau, Ron Carter, Salvador Sobral, Al Di Meola, Kenny Garrett, Benny Golson, Lambchop, Buika i Antonio Lizana amb Amparanoia, sense oblidar una presència amplíssima de música valenciana que compta amb la participació en 16 projectes distints, molts d’ells als barris i pobles de València. Més informació a www.palauvalencia.com

Destacats