El Mercat del Cabanyal regala racions de clòtxina pel seu 60 aniversari

Es dispararà una traca correguda de 643 metres, els que separen el mercat del mar

Guardar

mercado-cabanyal
mercado-cabanyal

El Mercat del Cabanyal celebra el seu 60 aniversari amb magnificència, amb una infinitat d'activitats per a tots els veïns, que tindran lloc el pròxim 19 de maig. Així, i aprofitant la temporada de la clòtxina, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, en col·laboració amb Mercavalencia, han organitzat una programació en la qual la gastronomia serà la principal protagonista.

Precisament, les activitats començaran amb l'entrada a la plaça del mercat d'una clòtxina geganta (com les fruites de #HortAttack), que marcarà l'inici de la festa, a les 10 del matí. Està previst que es cuinen 4.000 racions de clòtxina, que es repartiran gratuïtament entre el públic assistent a canvi d'un tiquet de compra del Mercat de Cabanyal. Des de València Turisme s'ha subratllat la coincidència d'objectius d'aquesta proposta que encaixa amb el programa Del Tros al Plat; i per açò seran els cuiners que formen part d'aquesta iniciativa els que cuinaran i realitzaran un show cooking amb receptes especials fetes amb clòtxina. La festa acabarà amb la disparada d'una traca correguda de 643 metres, els mateixos que hi ha entre el Mercat del Cabanyal i la platja.

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha assenyalat que aquesta celebració «demostra que el Mercat del Cabanyal segueix amb força després de 60 anys, i que té al davant un futur amb molt per oferir». En pareguts termes s'ha manifestat el president del Mercat del Cabanyal, Francisco Dolz: «Els comerciants del mercat volem celebrar els nostres 60 anys en el barri, el barri mariner de la ciutat; i quina millor manera de fer-ho que amb un producte tan nostre». Dolz ha assegurat que «el Mercat del Cabanyal és el mercat del mar; i la clòtxina valenciana, el nostre producte estrella d'aquesta temporada».

L'organització de la jornada ha comptat amb la col·laboració de Mercavalència, així com del grup Los Clochinistas, col·lectiu dedicat a valorar aquest mol·lusc valencià i a compartir experiències gastronòmiques. El regidor Galiana ha conclòs subratllant «la importància, per al model d'alimentació sostenible en el qual estem treballant, de marcar les temporades dels productes; per la qual cosa anunciem al consumidor, d'aquesta manera festiva, que a partir d'ara i fins a setembre podran gaudir d'aquest producte tan nostre».

Destacats