El Mercat de Colón celebra el seu 100 aniversari amb magnificència

Durant aquests mesos, este centenari mercat ha organitzat diferents activitats per a tots els gustos

Guardar

Foto: Diego Delso
Foto: Diego Delso

El pròxim 24 de desembre, el mític Mercat de Colón bufarà 100 ciris. I que millor manera de celebrar este aniversari tan especial, que amb l'organització d'una gran varietat de propostes gastronòmiques i culturals, que ja han començat en aquest mes d'octubre.

En la Nit de Nadal de 1916, este extraordinari mercat valencià, considerat com un dels millors del món, obria les seues portes. I des de llavors, ja va ser qualificat de 'La catedral del comerç', tant per l'impressionant de la seua arquitectura, realitzada per l'arquitecte Francisco Mora Berenguer, com per la seua bellesa impactant.

Amb el pas del temps, el Mercat de Colón s'ha anat convertint en un espai gastronòmic referent per a la ciutat de València, gràcies als més de 20 locals que alberga en el seu interior: restaurants, cerveseries, floristeria o tendes d'alimentació selecta.

Per aquest motiu, el seu 100 aniversari no podia deixar indiferent a ningú, i han decidit celebrar-ho amb magnificència. A València Extra, volem informar-te de totes les propostes, que vos ofereix aquest mercat modernista, perquè també sigueu partícips d'una data tan assenyalada.

Visites Guiades

El passat 15 d'octubre, començava la primera visita guiada. No obstant això, fins al 20 de desembre, el Mercat de Colón organitza al voltant de 16 visites més, en la qual els clients dels restaurants i comerços d'aquest mercat, rebran una invitació per a participar.

Durant aquestes visites, no solament es coneix la història i arquitectura d'un dels edificis més singulars de la ciutat, sinó que a més, tindràs l'oportunitat d'accedir a espais únics del mercat.

Exposicions

Ja s'ha inaugurat la primera exposició commemorativa: Una mostra d'escultures de la Fundació Cursol que, a més, hui farà lliurament, en aquest espai, del Premi d'Escultura Solidari.

El dia 7 de novembre, els caragols gegants de la mostra Carakollection envairan el Mercat de Colón. Es tracta d'escultures de dos metres de longitud, decorades per artistes valencians.

Finalment, el 5 de desembre, s'inaugurarà l'exposició 'Cent anys donant sabor a València', una mostra de fotografies antigues de l'edifici i la seua història.

Tallers de cuina i productes gurmet

Com no podia ser d'una altra manera, la gastronomia havia d'estar present en aquesta celebració. Per això, s'ha organitzat tallers per a adults i per a xiquets, així com tallers de productes gurmet de la mà dels mercaders.

Per als adults, el 4 de novembre tindrà lloc el primer d'ells en 'Habitual'. Aquest taller, que estarà dedicat a les tapes gastronòmiques, serà a càrrec de Toni Padial, coordinador de I+D de Ricard Camarena. El 5 de novembre, serà el torn de Steve Anderson, xef de 'Ma Khin Café', que desvelarà els secrets del seu Colonial Asian Food. I el 8 de novembre, podràs fer sushi amb Diego Laso, de 'Momiji'.

Els xiquets d'entre 9 i 14 anys, també podran gaudir de tallers de cuina, que començaran el pròxim 22 d'octubre, de la mà de cuiners especialitzats en educació infantil.

Quant als tallers de productes gurmet, el 26 d'octubre, els participants coneixeran els secrets del Steak Tàrtar amb 'Carnes Varea'. El 29 d'octubre, s'impartirà un curs sobre 'Cocció de marisc, obertura d'ostres i cocció de filet de lluç al buit', de la mà de Luis Lázaro, responsable de la pescateria gurmet 'Martín i Mary'. I el 14 de novembre, els amants del formatge i la cervesa tindran una cita amb 'Manglano i les Cerveses del Mercat', un curs i tast amb aquests productes de primera qualitat.

Com a colofó final, els comerços i restaurants del mercat oferiran als seus clients 'Les Receptes del Mercat', unes fitxes col·leccionables amb instruccions per a preparar plats saborosos, o secrets sobre com sorprendre amb els millors productes del Mercat de Colón.

Destacats