El Mercat Central s'uneix a una associació de mercats tradicionals d'Espanya, que tindrà seu a València

Guardar

mercado central mercat compras valencia vlcextrafoto carles desfilis-1
mercado central mercat compras valencia vlcextrafoto carles desfilis-1

El Mercat Central de València s'ha integrat, a través de Confemercats --la Confederació de Mercats de la Comunitat Valenciana-- en la nova Confederació de Mercats Tradicionals de Proveïments d'Espanya, que acaba de constituir-se amb la finalitat de "preservar i defensar la identitat dels mercats municipals del país".

La nova entitat, que integra a mercats de diferents comunitats autònomes (Andalusia, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid i País Basc) tindrà la seua seu a València, tal com ha comunicat Merche Puchades, presidenta del Mercat Central, al regidor de Comerç, Carlos Galiana, a qui ha traslladat el seu interés en què la primera assemblea se celebre també la capital del Túria, segons han informat en un comunicat des del Mercat.

Segons ha indicat Puchades, la proposta ha sigut acollida amb gran satisfacció per la Regidoria de Comerç, que ha oferit la seua col·laboració perquè aquesta primera assemblea siga "un èxit", així com per a l'acolliment dels representants de tots els mercats d'Espanya.

La nova plataforma de Mercats Tradicionals --que ja compta amb "una forta presència" en xarxes socials, amb l'etiqueta #Mercadostradicionales--, va nàixer de la necessitat de "preservar i defensar la identitat" dels mercats municipals de les ciutats i pobles d'Espanya; "compartir una veu que representara i defensara els seus interessos"; "tindre visibilitat" davant la societat i els poders públics; cooperar per a "reforçar i compartir bones pràctiques" i defensar "la funció social dels mercats com a servei públic protector dels xicotets productors i la cultura local".

També establir contactes i col·laboracions amb entitats nacionals i internacionals d'anàloga naturalesa, finalitat o objectius comuns; i "fomentar models de consum responsable i ecològic i les economies circulars i locals".

Després d'uns mesos de treball per a erigir-se com a entitat jurídica, la nova Confederació es va constituir el passat 23 de gener a Madrid.

A la reunió de constitució van assistir representants del Mercat Central de València; el Mercat Central de Cadis; el Mercat Triana de Sevilla; els Mercats La nostra Senyora d'Àfrica, de Tenerife, i el Mercat del Port, de Las Palmas de Gran Canaria; el Mercat de la Boquería de Barcelona; el Mercat Praza de Proveïments d'Ourense; els Mercats de Chamartin i La Paz, de Madrid; els Mercats de Proveïments, de Vitòria, i de la Ribera, de Bilbao; i els Mercats Travesas, Calvari i Teis, de Vigo.

A aquest projecte se suma Confemercats, integrada en Confecomerç --la Confederació de Comerç de la Comunitat Valenciana, a la qual pertany el Mercat Central-- entitat que mostra, d'aquesta manera, el seu suport a la integració de tots els mercats de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu que tinguen la màxima representativitat possible en l'àmbit nacional. Així mateix, s'han adherit les federacions de Catalunya, Madrid, Vigo, Canàries i Galícia.

Destacats