El Mercat Central oferirà packs sorpresa de productes al final de la jornada per un preu més baix

El mercat se suma a l'app Too Good To Go i vendrà packs sorpresa de productes frescos en terminar la jornada

Guardar

mercado-central
mercado-central

El Mercat Central de València se suma a la lluita contra el desaprofitament d'aliments amb accions que permeten aprofitar els seus productes, com la distribució setmanal que fan els seus venedors gratuïtament a través organitzacions benèfiques, per als qui més el necessiten, o la venda, a un preu inferior, al final de la jornada, a clients mitjançant plataformes digitals com l'app Too Good To Go, amb la qual es poden adquirir 'packs sorpresa' de productes frescos.

Per primera vegada, aquest dimarts, 29 de setembre, se celebra el 'Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d'Aliments', amb l'objectiu d'alertar sobre la gran quantitat de menjar que acaba en el fem i sensibilitzar a la societat per a complir amb la meta de reduir a la meitat el desaprofitament alimentari global per a 2030 establida en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU.

Cada segon es malgasten més de 50 tones de menjar en el món, fins a arribar als 1.600 milions de tones anuals. Només a Espanya es perden quasi 8 milions de tones, la qual cosa, a més de tindre un "impacte social i econòmic enorme", suposa un "greu problema per al medi ambient" pel desaprofitament dels recursos naturals empleats per a la producció de menjar que després no es consumeix i perquè suposa entre el 8% i el 10% de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Des de fa anys, el Mercat Central col·labora amb diverses organitzacions benèfiques que, setmanalment, recullen de manera gratuïta, en diferents parades, productes alimentosos per a les persones que més ho necessiten.

En els últims mesos, a més, alguns dels seus venedors s'han adherit a diferents plataformes digitals que promouen l'aprofitament d'aliments, en oferir-los, al final de la jornada, als qui desitgen adquirir-los, a un preu inferior, informa el recinte en un comunicat.

APP TOO GOOD TO GO PER A ADQUIRIR 'PACKS SORPRESA'

Diversos llocs del Mercat Central de València ja s'han sumat a l'app Too Good To Go (www.toogoodtogo.es) per a donar una segona oportunitat a productes que no han venut abans de l'hora de tancament en els seus llocs, que salven a través dels seus 'packs sorpresa'. Es tracta de productes frescos, de qualitat, alguns dels quals s'acosten a la seua data de consum preferent, però que mantenen les seues condicions òptimes.

Els clients que desitgen adquirir aquests productes, només han de descarregar-se l'app Too Good To Go -gratuïta i disponible per a IOS i Android-, a través de la que es pot accedir als establiments adherits, salvar el número de packs desitjat i pagar. Després d'aquesta senzilla operació, només queda anar a recollir el 'pack sorpresa' al local en l'hora establida.

Too Good To Go és el moviment que lluita contra el desaprofitament d'aliments líder a Europa. A través de la seua app per a mòbils connecta a usuaris amb supermercats, restaurants i fleques, entre altres establiments, que embenen el seu excedent diari de menjar a preu reduït per a evitar el seu desaprofitament i contribuir a preservar el medi ambient.

En l'actualitat, està operant en 15 països i compta amb més de 25 milions d'usuaris que han salvat més de 45 milions de packs de menjar en els més de 52.000 establiments associats. Sota el lema #LaComidaNoSeTira va arribar a Espanya on ja compta amb més d'1 milió d'usuaris i més de 4.500 establiments en els quals s'han salvat més d'1,4 milions de packs de menjar.

Destacats