El Mercat Central de València es fa accessible a les persones amb dificultats auditives en el Dia Mundial de l'Implant Coclear

L'Associació d'Implantats Coclears ha distribuït entre els venedors mascaretes comunicatives, amb finestretes transparents per a llegir els llavis

Guardar

FOTO MASCARILLA COMUNICATIVA
FOTO MASCARILLA COMUNICATIVA

Voluntaris de l'Associació d'Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana (AICCV) han distribuït aquest matí 300 mascaretes comunicatives -amb finestreta transparent per a permetre la lectura dels llavis-, entre els venedors del Mercat Central, als qui s'entregarà un distintiu com a ‘comerços accessibles’ per facilitar la comunicació a les persones amb dificultats auditives.

L'acció s'ha realitzat a partir de les 10.00 h de hui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Implant Coclear, a la qual ja s'han sumat 65 països de tot el món per a commemorar la primera operació d'implantació l'any 1957. Amb aquest repartiment s'inicia la Setmana de l'Audició, que acabarà el 3 de març amb la celebració del Dia Mundial de l'Audició, promogut per l'Organització Mundial de la Salut.

La iniciativa s'emmarca en la col·laboració de la AICCV i de l'Associació de Venedors del Mercat Central, que s'ha segellat aquest matí amb la signatura d'un conveni per part de les presidentes de totes dues entitats, Laia Zamora i Merche Puchades, respectivament.

El conveni contempla diferents accions que distingeixen al Mercat Central de València com un referent d'inclusió social i d'accessibilitat a la comunicació per a tots. Entre les accions, a més del repartiment de mascaretes comunicatives i de distintius de ‘comerços accessibles’, s'inclou l'elaboració d'un vídeo promocional titulat ‘Mercat Central de València Accessible a la Comunicació’; un taller de continguts multimèdia; i dues activitats anuals de sensibilització i conscienciació sobre la pèrdua auditiva dins de les instal·lacions del Mercat Central.

Sobre l'implant coclear

L'implant coclear consisteix en una intervenció quirúrgica per a la col·locació d'un dispositiu que transforma els senyals acústics en senyals elèctrics i permet a moltes persones recuperar la seua audició perduda.

A tot el món hi ha més de 500.000 persones que són implantades coclears, 18.000 d'elles a Espanya.

Des de l'aparició de la COVID-19 les persones amb dificultats auditives s'han vist molt afectades no sols per la pandèmia en si, sinó també per algunes de les mesures sanitàries imposades, com la distància social i l'ús de màscares opaques, que han suposat una important barrera en la seua accessibilitat a la comunicació i un increment del seu aïllament social.

Per aquesta raó, la AICCV ha treballat en el disseny i distribució de màscares comunicatives –certificades seguint la normativa-, de les quals han repartit més de 30.000 en diferents àmbits i sectors, des de familiars dels propis implantats fins a centres educatius i hospitals, entre altres.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Implant Coclear, els Ajuntaments de València i Alacant il·luminaran hui les façanes dels seus edificis, en suport a totes les persones usuàries d'implant coclear.

Destacats